20/11/09

Όχι στον κυριακάτικο εκκλησιασμό των παιδιών για … ιατρικούς λόγους!

Την ιατρική (!) είδηση δημοσίευσε το ΒΗΜΑ (17/11/2009) με τον προκλητικό ΔΟΛιο τίτλο «Μη ξυπνάτε τα παιδιά την Κυριακή». Ιδού ένα μέρος της είδησης:
Οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να μη σηκώνονται εύκολα από το κρεβάτι το Σαββατοκύριακο, προτού αρχίσουν να τα πιέζουν να σηκωθούν, ας ρίξουν μια ματιά στην έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με αυτήν, το «τεμπέλιασμα» του Σαββατοκύριακου διατηρεί σε σωστά επίπεδα τη σιλουέτα του παιδιού και εμποδίζει την εμφάνιση παχυσαρκίας.

Έτσι έχουμε και την ιατρική κατοχύρωση.......
της αποφυγής του κυριακάτικου εκκλησιασμού! Και αν ο ύπνος της Κυριακής θα βοηθήσει τα παιδιά στην αποφυγή της παχυσαρκίας (!) οπωσδήποτε όμως δεν θα τα βοηθήσει στην αποφυγή της πνευματικής παχυσαρκίας και αναισθησίας. Αν οι μαθητές μας πήγαιναν στους ναούς, αν στέκονταν στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής προσευχόμενοι και τη σωματική παχυσαρκία θα απέφευγαν και πνευματική υγεία θα αποκτούσαν. Αλλά στον παραλογισμό της Νέας Εποχής αναζητούνται τρόποι πνευματικής και σωματικής ύπνωσης των πολιτών και των μικρών παιδιών.
(Ευχαριστούμε το σεβαστό π. Κ. που μας έστειλε το σχετικό άρθρο)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπνοπαιδεία σε μια Ελλάδα με λήθαργο..

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)