6/11/09

Το ΕΤΑΚ είναι μόνο η αρχή....

Θορυβήθηκαν οι Ιεράρχες από την αύξηση του ΕΤΑΚ και τη βέβαιη πλέον φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης στα οικονομικά της Εκκλησίας. Συγκρότησαν επιτροπή, συνέταξαν Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και έσπευσαν να συναντηθούν μαζί του. Δεν αντιλέγουμε. Καλό είναι να υπερασπιστεί η Εκκλησία την περιουσία και τα οικονομικά της, αν φυσικά έχει σκοπό να ασκήσει με αυτά φιλανθρωπικό έργο.
Όμως ρωτούμε:
1. Πότε θα σπεύσουν οι Ιεράρχες........
στην Υπουργό Παιδείας για να αποσύρει τις εγκυκλίους Στυλιανίδη για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά; Πότε θα ζητήσει την διόρθωση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων (και κυρίως των βιβλίων Θρησκευτικών);
2. Αντιλήφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος ότι με την κυβέρνηση δεν μπορούν να έχουν σχέσεις συνεργασίας αλλά ότι πολλά χωρίζουν την άθεη κομματοκρατία από την Εκκλησία; Τα χαμόγελα Ιερώνυμου - Παπανδρέου και οι κοινές υποσχέσεις για συνεργασία εν μιά νυκτί κυριολεκτικά μετατράπηκαν σε επίθεση στο ταμείο της Εκκλησίας.
3. Είναι καιρός η Διοικούσα Εκκλησία να λάβει σταθερές αποφάσεις και να αντιταχθεί σε όσα αντιχριαστιανικά και αντιεκκλησιαστικά νομοθετεί ή σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Ας μην γελιόμαστε. Η κατά της Εκκλησίας επίθεση μόλις που άρχισε με το ΕΤΑΚ. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφουμε το κείμενο σας που λέει πικρές αλήθειες!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)