20/11/09

"Αλληλεγγύη των θρησκειών" ή νεοταξική Πανθρησκεία;

Κάθε φορά που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ομιλεί επισήμως αποκαλύπτεται το αληθινό οικουμενιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά σε συνέδριο με τίτλο «Ο πολιτισμός της Αλληλεγγύης» τόνισε μεταξύ άλλων (ρεπορτάζ amen.gr):
«Ο διαθρησκειακός διάλογος, η αλληλογνωριμία και η άρσις προκαταλήψεων προωθούν την αλληλοκατανόησιν, την προσέγγισιν των ατόμων, των λαών, των πολιτισμών. Η αλληλεγγύη των θρησκειών είναι πυρήν του πολιτισμού της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η πραγματικότης».
Προς επίρρωση μάλιστα των λεγομένων του για την αναγκαιότητα, αλλά και για τα θετικά αποτελέσματα του ειλικρινούς διαλόγου ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφερε ως παραδείγματα τις πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τον διαθρησκειακό διάλογο με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό εμπνευστής των οποίων είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αντί άλλου σχολίου διατυπώνουμε μερικά μόνο εύλογα ερωτήματα:.......
1. Ποιες «προκαταλήψεις» αίρονται με το διαθρησκειακό διάλογο; Οι άγιοι Πατέρες που διεχώρισαν την Ορθοδοξία από την πλάνη των άλλων θρησκειών ήταν προκατειλημμένοι;
2. Δεν ισχύει πια το ψαλμικόν «παντές οι θεοί των εθνών δαιμόνια»;
3. Ποιο το πρακτικό αποτέλεσμα των διαθρησκειακών διαλόγων; Μήπως πέτυχαν τη μείωση των δολοφονικών επιθέσεων των Ισλαμιστών ή περιόρισαν την προώθηση της Νέας Τάξης από τους εβραϊκούς και μασονικούς μηχανισμούς;
4. Η «αλληλεγγύη των θρησκειών» δεν αποτελεί παρά επιταγή της Νέας Τάξης. Δεν πρόκειται περί άλλου τινός παρά περί της γνωστής Πανθρησκείας. Πως λοιπόν η πανθρησκεία είναι «πυρήνας του πολιτισμού»; Ή μάλλον ποιού πολιτισμού πυρήνας είναι;

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Πατριάρχης με τους λόγους του εμφανίζεται ως προωθητής του οικουμενισμού και της νεοταξικής πολυπολιτισμικότητας. Δεν θέλει να προβάλλει την Ορθοδοξία ως μοναδική σωτήρια οδό πίστης και ζωής και επιλέγει την συγκρητιστική σύγχυση αρνούμενος να βάλει στους ετερόδοξους και αλλόθρησκους «την καλή ανησυχία» περί της Ορθοδοξίας αλλά και απογοητεύοντας τους Ορθόδοξους πιστούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι θεολόγος για να "γράψω" με την θεολογική γλώσσα, όμως σαν ένα πλάσμα με νόηση, αντιλαμβάνομαι την θεολογική ιδέα του Πατριάρχει. Η πανανθρώπινη αγάπη (ΘΕΟΣ)θα υπάρξει μονάχα αν Ολοι οι άνθρωποι δεχτούμε τον διάλογο για μια πανανθρώπινη αλληλέγγυα διαθρησκευτική ΠΙΣΤΗ.Ο Θεός ενωνει, δεν διαιρεί την ενώτητα της αγάπης.., σε θρησκευτικά δόγματα και θρησκευτικές εξουσίες. Ευχαριστώ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)