11/12/09

Επιζήμια για το μάθημα των Θρησκευτικών η επιλογή του Σεβ. Δημητριάδος για την Επιτροπή της ΔΙΣ για την Παιδεία

Εν όψει της έκτακτης σύγκλησης της Ιεραρχίας στις 18/12/2009 για τη συγκρότηση επιτροπών διαλόγου με την πολιτεία τοποθετήθηκε σε καθεμιά από τις έξι επιτροπές ένας συνοδικός Μητροπολίτης ως σύνδεσμος της Επιτροπής με τη ΔΙΣ. Στην Επιτροπή για την Παιδεία και την Νεότητα σύνδεσμος τοποθετήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Το γεγονός αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους.
Και τούτο γιατί είναι περισσότερο από σίγουρο πως η Επιτροπή αυτή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, την πρωινή προσευχή και τις εικόνες στις τάξεις. Οι θέσεις όμως του Σεβ. Δημητριάδος για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι γνωστές και συμπίπτουν με αυτές των ευρω-θεολόγων.......
που συχνά – πυκνά συνεδριάζουν στην Ακαδημία του Βόλου και αποφαίνονται περί της ανάγκης απορθοδοξοποίησης του μαθήματος. Σήμερα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την διατήρηση του ορθόδοξου, πατερικού χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μια ανάγκη που δεν φαίνεται πως μπορεί να υπηρετηθεί από τον Σεβ. Δημητριάδος. Ο κύκλος των θεολόγων τόσο του Δημητριάδος όσο και της Αρχιεπισκοπής δεν φρονεί ούτως για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αντιθέτως σχεδιάζει την αλλοίωση του ορθοδόξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την αντικατάσταση του από ένα μάθημα πολυπολιτισμικό, ανοιχτό σε όλες τις θρησκείες και πάντως όχι κατηχητικό, πατερικό, ορθόδοξο χριστιανικό.
Τέτοιες απόψεις φιλοξενήθηκαν σε πολλές ημερίδες της Ακαδημίας Βόλου για το μάθημα των Θρησκευτικών και είναι σύμφωνες εξάλλου με την οικουμενιστική «θεολογία» που η Ακαδημία αυτή υπηρετεί.

3 σχόλια:

thriskeftika είπε...

Ας μη λησμονούμε άλλωστε πως τόσο ο Συντονιστής της Ακαδημίας Βόλου κ. Παντελής Καλαϊτζίδης όσο και τα περισσότερα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Ακαδημίας ήταν ανάμεσα στους 44 Θεολόγους που είχαν υπογράψει κείμενο με τον τίτλο «Τα “Θρησκευτικά” ως αίτημα παιδείας
και όχι συντεχνίας», στο οποίο ξεκάθαρα ζητείται η αλλαγή του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Το κείμενο εκείνο είχε τύχει πολλών απαντήσεων:

από την ΠΕΘ,
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/07/44_15.html

το Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας Θράκης
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/07/44.html

το ιστολόγιο μας http://thriskeftika.blogspot.com/2009/05/44.html

Ποιες λοιπόν απόψεις θα υποστηρίξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αν τεθεί το ζήτημα των Θρησκευτικών; Πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκεται από τις απόψεις των ευρω-θεολόγων της Ακαδημίας του;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Είναι γνωστός σε όλους μας ο ρόλος του "Αγίου" Δημητριάδος, του Καλαϊτζίδη, του Παπαθανασίου και ένα σωρό εγκληματιών ρασοφόρων και ψευτοκαθηγητών που έχουν συγκροτήσει τη λεγομένη "Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών" στην πόλη του Βόλου. Αυτοί ένα σκοπό έχουν: να διαλύσουν εκ θεμελίων την Ορθόδοξη μας Εκκλησία. Σας γράφω τούτο όμως. Είναι δειλοί και τρέμουν την σκιά τους. Μην τους φοβάστε. Ξεφωνίστε τους με κάθε ευκαιρία. Μην τους αφήνετε "γήπεδο" και βήμα να αναπτύσσουν τις αιρετικές, διεστραμμένες και παρανοϊκές θεωρίες και διδασκαλίες τους. Δυστυχώς επί μακαριστών Χριστοδούλου και Σεραφείμ εισήλθαν στο σώμα της Εκκλησίας και στις πανεπιστημιακές σχολές άνθρωποι που όχι μόνο δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά κάποιοι που αγγίζουν τα όρια του παρανοϊκού και φρενοφλαβούς. Ως σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήρθε η ώρα να δράσουμε. Να απομονώσουμε, να αδειάσουμε κάθε Εκκλησία και κάθε αίθουσα που δρουν αυτοί οι εγκληματίες. Αφήστε τους να μιλάνε στο κενό. Γυρίστε κανάλι όταν προβάλει η ΕΤ το "αρχονταρίκι". Μην τους ακούτε, μην τους βλέπετε. Αδειάστε τους με κάθε ευκαιρία. Μη φοβάστε τις δοκιμασίες. Αύτή την περίοδο, λόγω της αποστασίας μας και της αμαρτίας μας, επιτράπηκε στην Ορθόδοξή, Αγιωτάτη Εκκλησία μας να αποκτήσει δύο "καρκίνους": τον οικουμενι(στικι)σμό και την θεολογία των μασονικών στοών και του διαφωτισμού. Ας μην φοβηθούμε αλλά ας δράσουμε. "Γρηγορείτε και προσεύχεσθε" μας καλεί ο Ιησούς. Με ηρεμία και γαλήνη στην ψυχή μας, ας απομονώστε τα καρκινώματα και αυτόματα θα αποβληθούν από το σώμα της Εκκλησίας μας.

Στουδίτης είπε...

Τον Μάϊο του 2004 η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών στο Βόλο (Μητρόπολη Δημητριάδος) σε συνεργασία με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργάνωσε σεμινάριο επιμόρφωσης με τίτλο -Τα Θρησκευτικά ως μάθημα ταυτότητας και πολιτισμού-> Μεταξύ των καθηγητών- εισηγητών ήταν ο Παντελής Καλαϊτζίδης, ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, ο Μάριος Μπέγζος κ.α. Στενοί συνεργάτες της Ακαδημίας αυτής ( ο Θεός να την πεί Θεολογική) είναι και ο Πέτρος Βασιλειάδης, ο Θαν.Παπαθανασίου, ο Θεόφ. Αμπατζίδης, ο π.Θερμός. Τα σχόλια δικά σας.... Αρκεί να πούμε ότι ο κ. Καλαϊτζίδης στην εφημερίδα Καθημερινή (25/3/08) τάχθηκε υπέρ του Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης. Με τέτοιους συνεργάτες καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής τί μπορεί να προσφέρει για την Παιδεία ο νεωτεριστής (υπέρ της λειτουργικής αναγέννησης), οικουμενιστής και καινοτόμος Ιεράρχης.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)