17/1/10

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία ΙΗ΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ IΗ΄

Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης


Όταν ένας άνθρωπος μιλά για κάποιο θέμα που μας απασχολεί , καλόν είναι να τον ακούμε.
Όταν όμως ο άνθρωπος αυτός έχει χρηματίσει για πολλά έτη της ζωής του «μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά», και κατόπιν, ώριμος πλέον, κάθεται και δημοσιεύει και αποκαλύπτει επίσημα τα «άδηλα και κρύφια» του «αγωγού», τότε καθίσταται ανάγκη να τον μελετήσουμε με προσοχή, και να λάβουμε πολύ σοβαρά την προσωπική του μαρτυρία......
Ο Raymond Franz , πρώην μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο νέο του βιβλίο «Αναζητώντας την Χριστιανική Ελευθερία», από τις εκδόσεις «Μορφή», είναι τόσο αποκαλυπτικός που πραγματικά συγκλονίζει όχι μόνο όσους παραμένουν ελεύθεροι στη σκέψη και μπορούν ελεύθερα και με κάθε άνεση να ερευνούν και να μελετούν πρόσωπα και πράγματα, αλλά σοκάρει στην κυριολεξία και όσα θύματα της «Σκοπιάς» , δηλ. Μ.τ.Ι. έχουν πιστέψει ότι η σωτηρία τους βρίσκεται μέσα στα αεικίνητα γρανάζια αυτής της αμερικανικής κερδοσκοπικής εταιρείας.
Αποτελεί όντως ευλογία το ότι το ογκώδες αυτό έργο των 982 σελίδων , μεταφράστηκε και στην Ελληνική γλώσσα, και έτσι, τώρα μπορεί ο κάθε ένας να το μελετήσει και να δει «από πρώτο χέρι» τι εστί προσήλωση στην εταιρεία Σκοπιά.
Με κομμένη την ανάσα, σελίδα τη σελίδα , παρακολουθεί ο καλόπιστος αναγνώστης τα 18 θέματά του με τον πρόλογο και τον επίλογο καθώς επίσης και το παράρτημα του βιβλίου, και διαπιστώνει πως όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα, είναι ελάχιστα μπροστά σ’ αυτά που πραγματικά συμβαίνουν από την κορυφή του «Κυβερνώντος Σώματος» έως και την βάση της εταιρείας.
Είναι ένα βιβλίο που κυρίως θα πρέπει να το μελετήσουν τα θύματα της Σκοπιάς ώστε να γνωρίσουν «από μέσα» ποια είναι η αλήθεια αυτού του συστήματος που το θεωρούν ως «αγωγό» και όργανο του Θεού...
Όντως οι εκδόσεις «Μορφή», με την έκδοση του έργου αυτού, προσφέρουν πολύ μεγάλη υπηρεσία στον αγώνα της ελευθερίας του ανθρώπου και ευχή και προσευχή μας είναι , το βιβλίο αυτό να γίνει γνωστό σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο.
Και όσοι μεν εκ των ταγών των Μ.τ.Ι. τολμήσουν να αρνηθούν το περιεχόμενό του (πράγμα που αποκλείουμε), δεν έχουν παρά, αντί να συκοφαντήσουν τον συγγραφέα Raymond Franz (Ανεψιό του πρώην προέδρου της εταιρείας Franz), με επιχειρήματα ( ; ) να αντιμετωπίσουν τα όσα αποκαλυπτικά φέρνει στην επιφάνεια.
Σε όσους δε εκ των οπαδών της εταιρείας , αισθάνονται ότι υπάρχει ακόμα μέσα τους μία σπίθα ελευθερίας, τους ευχόμαστε η χάρις του Θεού να τους ενισχύσει έτι πλέον , και με ψυχραιμία να μελετήσουν τι τους γράφει ένας άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα χρόνια, εξέφραζε τον «Αγωγό του Θεού», αυτό δηλαδή για το οποίο όπως οι ίδιοι ομολογούν, είναι έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους.
Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε μια γεύση από τον πνευματικό άθλο και την εξομολόγηση του Franz , παρουσιάζοντας στη συνέχεια τον πρόλογο του βιβλίου του.
«Πολλά χρόνια μεσολαβούν από την παραίτησή μου από το Κυβερνόν Σώμα των Μ.τ.Ι., το σώμα που κατευθύνει και ελέγχει διεθνώς τη λατρεία και, σε εκπληκτικό βαθμό, τις σκέψεις, τα λόγια και τις ίδιες τις ζωές εκατομμυρίων μελών του συγκεκριμένου θρησκευτικού κινήματος. Τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση , καθώς και όσα ακολούθησαν που οδήγησαν στη αποκοπή μου από το κίνημα, έχουν ήδη παρατεθεί με λεπτομέρεια σε ένα προηγούμενο έργο μου, την «Κρίση Συνείδησης». Το βιβλίο αυτό, στην αρχική του έκδοση το 1983, έκλεινε με τις εξής λέξεις: «Είμαι ευγνώμων που κατάφερα να γνωστοποιήσω πληροφορίες, τις οποίες -αισθάνομαι-ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Υπάρχουν πολλά ακόμη για να πούμε, και που οφείλουμε ίσως να πούμε , ώστε να δοθεί μια πλήρης εικόνα. Άσχετα όμως αν ο χρόνος , η ζωή και οι συνθήκες το επιτρέψουν ή όχι, είμαι ικανοποιημένος που αφήνω στα χέρια του Θεού το αποτέλεσμα των όσων έχουν ήδη ειπωθεί».
(Συνεχίζεται)
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

2 σχόλια:

Rwssel είπε...

Μπράβο σας! Το βιβλίο αυτό θα συγκλονίσει κάθε Μάρτυρα του Ιεχωβά νυν και πρώην.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο blog μας

rwssel.pblogs.gr
m-t-i.blogspot.com

expaganus είπε...

Υπάρχει και το βιβλίο "Κρίση Συνείδησης" που γράφτηκε πριν από αυτό, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μυριόβιβλος και κανονικά θα έπρεπε να διαβαστεί πρώτο (Το "Αναζητώντας την Χριστιανική Ελευθερία" είναι σαν σήκουελ του "Κρίση Συνείδησης".) Το "Αναζητώντας την Χριστιανική Ελευθερία" το είχα ξεφυλλίσει κάποτε στα αγγλικά και μου είχε κάνει καλή εντύπωση. Καιρός να το πάρω στα ελληνικά λοιπόν!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)