30/4/10

Απαγόρευση της μπούργκας στο Βέλγιο

πηγή: Sigmalive.com
Γράφει η ΠΟΛΑ ΤΣΩΝΗ
Τέλος στην μπούργκα στη χώρα τους έθεσαν οι Βέλγοι βουλευτές, ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει δημοσίως την ενδυμασία που κρύβει ολόκληρο το πρόσωπο, ρύθμιση που θα αφορά ακόμη και την κυκλοφορία στους δρόμους. Ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις μόνο για την περίοδο του... Καρναβαλιού!
Ο νόμος που απαγορεύει την μπούρκα υπερψηφίστηκε την Πέμπτη και αναφέρεται σε ρουχισμό που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο. Ουσιαστικά απαγορεύει το νικιάμπ και την μπούρκα των μουσουλμάνων, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε περιπτώσεις διαδηλωτών που καλύπτουν το πρόσωπό τους. Η έγκριση του νόμου πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία 136 βουλευτών και δύο απόντες.......
Για να καταστεί νόμος του βελγικού κράτους θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία το καλοκαίρι, κάτι που δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο, και που εάν συμβεί θα κάνει το Βέλγιο την πρώτη χώρα που υιοθετεί τέτοια νομοθεσία. Ο νόμος προβλέπει επιβολή σχετικά χαμηλού προστίμου σε περίπτωση παράβασης (μέχρι 25 ευρώ) ακόμη και φυλάκιση μέχρι επτά ημέρες.

Οι εισηγητές του νόμου χαρακτήρισαν την ισλαμική ενδυμασία που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο «κινητή φυλακή» για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)