16/4/10

Εκοιμήθη ο π. Μάρκος Μανώλης

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, πνευματικός Προϊστάμενος της «Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως», όργανο της οποίας είναι και η εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».
Σύμφωνα με τη Romfea.gr σήμερα το βράδυ η σωρός του πατρός Μάρκου θα μεταφερθεί στον Άγ. Γεώργιο Διονύσου όπου θα τελεστεί αγρυπνία. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 15:00 στον Άγιο Διονύσιο στο Διόνυσο.
Ήδη οι συνεργάτες του «Ορθοδόξου Τύπου» στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας (16/4/2010) καλούσαν τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία του π. Μάρκου που νοσηλευόταν στο 401 ΓΣΝΑ, περιγράφοντας μάλιστα τις τελευταίες μέρες της ζωής του μακαριστού Γέροντος. Το σημείωμα του Ορθοδόξου Τύπου ανέφερε σχετικά:......
Προσευχηθῆτε διὰ τὸν πνευματικὸν προϊστάμενον τῆς Π.Ο.Ε.
Σοβαρώτατα προβλήματα ὑγείας ἀντιμετωπίζει ἀπὸ τὴν Κυριακὴν τῶν Βαΐων ὁ πνευματικὸς προϊστάμενος τῆς Π.Ο.Ε. καὶ τοῦ “Ο.Τ.” Ἀρχιμ. Μᾶρκος Μανώλης. Τὰ πρῶτα συμπτώματα κλονισμοῦ τῆς ὑγείας του ἐξεδηλώθησαν πρὸς τὸ τέλος τῆς θείας Λειτουργίας. Τὴν προηγουμένην ἡμέραν εἶχεν ἐξομολογήσει περισσοτέρους ἀπὸ ἑκατὸν πεντήκοντα ἀνθρώπους.Ἐνῶ καθ᾽ ὅλην τὴν Μεγάλην Τεσσαρακοστὴν ἔκαμνε τὰς Προηγιασμένας θ. Λειτουργίας, ἀγρυπνίας, χαιρετισμοὺς διὰ σχολεῖα, ἐξομολόγησιν, ἐνῶ δὲν παρέλειψε τὰς τακτικὰς ἑβδομαδιαίας ἐπισκέψεις εἰς τὰς φυλακὰς τοῦ Αὐλῶνος, ἐπισκέψεις εἰς ὀρφανοτροφεῖα, ψυχιατρεῖα, καὶ τὴν συμπαράστασιν – παρηγορίαν εἰς μοναχικὰ ἄτομα. Ἐκοιμᾶτο ὀλίγον, διότι κατὰ τὰς νυκτερινὰς ὥρας καὶ μετὰ ἀπὸ ἀγρυπνίας ἠσχολεῖτο μὲ τὸ περιεχόμενον τοῦ “Ο.Τ”. Ὁ ὕπνος του ἐλάχιστος. Ὁ ἴδιος, παρὰ τὸ γεγονὸς ὅτι εὑρίσκεται εἰς πολὺ κρίσιμον κατάστασιν, “συλλαμβάνεται” νὰ προσεύχεται, νὰ δέεται καὶ νὰ ἐρωτᾶ διαρκῶς τί γίνεται μὲ τοὺς πτωχούς. Ἀπὸ τὰ μεσάνυχτα τῆς Κυριακῆς τοῦ Θωμᾶ πρὸς τὴν Δευτέραν ὁ π. Μᾶρκος, ὁ ἐξομολόγος καὶ κατηχητὴς τῶν σατανιστῶν καὶ πολλῶν κακοποιῶν (καὶ τοῦ κρατουμένου εἰς τὰς φυλακὰς τῆς Ρουμανίας Κωνσταντίνου Πάσσαρη), ἔχει ἀνάγκη τῆς προσευχῆς μας, διὰ νὰ ἀποκατασταθῆ ἡ ὑγεία του. Οἱ ἰατροὶ καὶ τὸ νοσηλευτικὸν προσωπικὸν τοῦ 401 ΓΣΝΑ κάμνουν πᾶν τὸ ἀνθρωπίνως δυνατόν.
Δείτε και: Ο εξομολόγος των διαβόητων κακοποιών (π. Μάρκος Μανώλης)

9 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Αγιος Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

Ενάρετος άνθρωπος και ακατάβλητος αγωνιστής της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Αμέτρητες οι ψυχές οι οποίες βρήκαν πνευματική ανακούφιση από τον π. Mάρκο.

Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να κατατάξει την ψυχή του μετά των δικαίων και ας αναδείξει πολλούς και άξιους ποιμένες και διδασκάλους της εκκλησίας Του, των οποίων τόση ανάγκη έχε η εποχή μας.

Αιωνία του η μνήμη

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Αχ παππούλη μας τι θα κάνουμε τώρα... Η κηδεία του ήταν συγκλονιστική. Αμέτρητος ο κόσμος και όλοι να φωνάζουν ΑΓΙΟΣ ΑΓΙΟΣ και έτσι ήταν!!!

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη!
Σπουδαίος κληρικός!

Φίλος Φιλήμονα

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Μάρκος ήταν μεγάλος αγωνιστής της πρώτης γραμμής στην Εκκλησία.

Αμπλίας

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο Τριαδικός Θεός μας, ας ελεήσει την ψυχή του και ας την κατατάξει εν χώρα ζώντων. Το δε Άγιο Πνεύμα να μεταδώσει σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς τη χάρη, την πίστη και την δυναμική της καρδίας του για αγώνες υπέρ της Αγίας Ορθοδοξίας μας και της φίλτατης ημών Πατρίδος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον γνώρισα καλά, δεν τον είχα πνευματικό, μόνο μια φορά κατάφερα να πάρω την ευχή του. Ομως ένιωσα τη Χάρη και την ταπείνωση που είχε. Λυπήθηκα πολύ για το χαμό αλλά ξέρω οτι εκεί που είναι τώρα πια θα προσεύχεται πιο καλύτερα για μας. Καλό Παράδεισο π. Μάρκο!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν Πνευματικός μου 14 χρόνια.
Πως νιώθω δεν περιγράφεται. Ορφάνεψα. Πίστευα ότι θα τον είχα κοντά μου πολλά χρόνια ακόμη. Ήμουν όλο αναβολές. Ανάξιο τέκνο Άξιου Πατρός! Ο Θεός να με λυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ και έγώ τον είχα Πνευματικό για 20 χρόνια. Κι’ εγώ νόμιζα ότι θα τον είχα για πάντα, νοιώθω κι’ εγώ απέραντη ορφάνεια και το περιέργο είναι ότι όλα τα πνευματικοπαίδεια του έχουμε ακριβώς τα ίδια συναισθήματα και την ίδια απέραντη θλίψη. Νοιώθουμε σαν χαμένοι!
Έχω χάσει και τους δύο μου γονείς από καρκίνο όμως η θλίψη μου για τον θάνατο του π. Μάρκου ειληκρινά ξεπέρασε ακόμα και εκείνον του θανάτου των γονιών μου! Είναι πραγματικά Άγιος και είμαι βέβαιος ότι ο Κύριος θα τον κατατάξει επάξια στις στρατιές των Αγίων. Ας προσευχηθούμε ο Χριστός μας να μας στείλει έναν άλλον ισάξιο ποιμένα για να συνεχίσουμε την πορεία μας προς Εκείνον. Καλή αντάμωση γλυκέ μου πατέρα Μάρκο δεν θα σε ξεχάσω ποτέ...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)