21/5/10

Συνάντηση Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού

Πολλές συναντήσεις με Παπικούς έχει τις μέρες αυτές ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Όπως φαίνεται η Ρωσική Εκκλησία επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστή και στον Οικουμενισμό και την προσέγγιση με τους Παπικούς. Ίσως τελικά ο ρωσικός Οικουμενισμός αποδειχθεί πιο επικίνδυνος ακόμη κι από τον φαναριώτικο.
Η συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, ο οποίος ευρίσκεται με επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατιακνού Καρδινάλιο Ταρτσίζιο Βερτόνε πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαίου 2010......
Αφου διαβίβασε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Κράτους του Βατικανού χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων τόνισε την άναγκη ανάπτυξης συνεργασίας μετξαύ της Αγίας Έδρας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο διεθνή χώρο και συγκεκριμένα σε συνεργασία με την UNESCO.
Οι συνομιλιτές συνεφώνησαν ότι οι Ορθόδοξοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί, μετέχοντας κοινών απόψεων για τα θέματα κοινωνικής και προσωπικής ηθικής, καλούνται να υπερασπίζονται σήμερα τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες.
Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ ηγούμενος Φίλιππος Ργιαμπύχ και ο τελών χρέη Γραμματέα επί των διαχριστιανικών σχέσεων του ΤΕΕΣ ιερέας Δημήτρης Σιζονένκο.






1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Φοβούμαι ότι η διαπίστωσή σας ότι ο Ρωσικός οικουμενισμός θα φανεί χειρότερος και από το φαναριώτικο θα αποδειχθεί αληθινός πολύ σύντομα. Το ίδιο αναξιόπιστοι είναι και οι Αντιοχειανοί.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)