16/6/10

Επισκοπικός έλεγχος της οικουμενιστικής Ακαδημίας του Βόλου

Το χθεσινό ανακοινωθέν του Μητροπολίτη Πειραιώς σχετικά με τη νεωτεριστική «θεολογία» που παράγεται και προωθείται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου αποτελεί την πρώτη ουσιαστική επισκοπική ενασχόληση με όσα αντορθόδοξα και αντιπατερικά εξυφαίνονται στην Ακαδημία αυτή. Οι «άνομες» συνεργασίες της Ακαδημίας με το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» και άλλους οικουμενιστικούς οργανισμούς, η θεολογική σύγχυση, η προώθηση της εκκοσμίκευσης και του οικουμενισμού αποτελούσαν εδώ και πολύ καιρό την αιτία που πολλοί ορθόδοξοι κληρικοί και θεολόγοι ζητούσαν την συνοδική ενασχόληση με το ζήτημα της Ακαδημίας. Παρόλο που όπως είναι γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος ευλογεί άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα το έργο της Ακαδημίας, ωστόσο είναι βέβαιον ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ιεραρχών διαφωνεί με όσα εκεί λέγονται και γράφονται......
Η πατερική απάντηση του Μητροπολίτου Πειραιώς στην οικουμενιστική εκκοσμικευμένη «θεολογία» της Ακαδημίας του Βόλου πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την συνοδική ενασχόληση με το ζήτημα της Ακαδημίας και την συνοδική καταδίκη του «θεολογικού νεωτερισμού» που πηγάζει από αυτήν. Αν και δεν μπορεί κανείς δυστυχώς να τρέφει πολλές ελπίδες ότι θα υπάρξει συνοδική ενασχόληση με το θέμα, ωστόσο μία δυναμική παρέμβαση του Μητροπολίτου Πειραιώς και εντός της Συνόδου είναι πιθανόν να οδηγήσει στη λήψη μιας απόφασης με την οποία θα επαναβεβαιώνεται η πατερική ορθόδοξη θεολογία και θα ελέγχονται οι αποκλίσεις από αυτήν της Ακαδημίας του Βόλου.
Κάτι τελευταίο. Προκαλούν το γέλιο και είναι ανάξιες απαντήσεως παρεμβάσεις γνωστών λαϊκών οικουμενιστών θεολόγων που νομίζουν πως λένε κάτι βαρύγδουπο καταδικάζοντας το Μητροπολίτη Πειραιώς για «ζηλωτικό παροξυσμό» και εγκωμιάζοντας τα «ανοίγματα» της θεολογίας του Μητροπολίτη Δημητριάδος.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Για μια ακόμη φορά ο αγωνιστής ιεράρχης Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είχε το σθένος να υψώσει θαρραλέα τη φωνή του εναντίον των νεωτεριστών θεολόγων που λυμαίνονται την αλήθεια της Εκκλησίας, εισάγουν καινά δαιμόνια, συγχέουν τα κριτήρια της θεολογίας, αναστατώνουν την Εκκλησία και σκανδαλίζουν αφόρητα τους πιστούς.

Οι άνθρωποι που προξενούν την τεράστια αυτή ζημιά στην Εκκλησία και στη Θεολογία είναι μετρημένοι. Αριθμούνται σε ορισμένες δεκάδες Πανελληνίως. Και όμως! Κατόρθωσαν να φέρουν τα πάνω κάτω! Παντού! Στους Οικουμενιστικούς σχεδιασμούς, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη “Θεολογία” (το επίσημο θεολογικό περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος), στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, στη Θεολογική Ακαδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στη λατρεία της Εκκλησίας με τη “λειτουργική αναγέννηση” (το γνωστό Νεοβαρλααμικό κίνημα που καταδικάστηκε συνοδικά), στο περιοδικό “Σύναξη” και στους ΚΑΙΡΟΣκόπους διασπαστές του θεολογικού κόσμου, που εξυπηρετούν απροκάλυπτα τα σχέδια των άθεων κρατούντων. Οι ίδιοι ελάχιστοι άνθρωποι προξενούν από τόσο καίριες θέσεις όλα αυτά τα κακά στην Εκκλησία και στη θεολογία.

Γι’ αυτό μόλις δέχτηκαν τα πυρά του Αγίου Πειραιώς ανησύχησαν, ως εικός, ζωηρά. Ετσι ο γνωστός ορκισμένος οικουμενιστής κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος (ιδιοκτήτης του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός”) έγινε ο προπομπός των επιθέσεων που θα ακολουθήσουν εναντίον του Σεβασμιότατου. Εσπευσε να συντάξει για το επίσης γνωστό για τις οικουμενιστικές και Νεοβαρλααμικές του τοποθετήσεις πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων “Αμήν” άρθρο στο οποίο αποδίδει στον Αγιο Πειραιώς ταπεινά ελατήρια για την ευθαρσή τοποθέτησή του!!!

Επιπλέον! Στο άρθρο του ο κ. Ανδριόπουλος αναμασά τις τετριμμένες και χιλιοαπαντημένες θέσεις που αναμασούν οι Οικουμενιστές, οι Νεοβαρλααμίτες και οι άλλοι νεωτεριστές περί ανοίγματος της Εκκλησίας στην κοινωνία, κτλ. κτλ..

Το πιο αχαρακτήριστο! Ο οικουμενιστής αρθρογράφος δεν διστάζει να καλέσει τους άλλους ιεράρχες να ξεσηκωθούν εναντίον του Μητροπολίτη Πειραιώς επειδή ως Ορθόδοξος επίσκοπος υψώνει το ανάστημά του εναντίον των νεωτεριστών!!!

Είναι βέβαιο ότι η ευθαρσής φωνή του Σεβασμιότατου Πειραιώς τάραξε το βάλτο του νεωτερισμού γι’ αυτό και το νεωτεριστικό συνάφι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις αήθεις επιθέσεις εναντίον του Σεβασμιότατου.

Συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, τον ευθαρσή ιεράρχη και τον παρακαλούμε υικά και θερμά να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό να καταφέρει καίρια πλήγματα εναντίον των Οικουμενιστών, των Νεοβαρλααμιτών και των άλλων νεωτεριστών.

Ανώνυμος είπε...

Για όλα φταίει ο "ΚΑΙΡΟΣ". Στην πυρά!

Ανώνυμος είπε...

Για δείτε λίγο το πρόγραμμα του επερχομένου συνεδρίου στο Πανεπιστήμιον του Φόρντχαμ. Τίτλος εισηγήσεως: "η αίρεσις του αντι-παπισμού"!

Παναής είπε...

Να μήν ξεχνούμε οι άνθρωποι του Καιρού ήταν οι ίδιοι τότε που αποφάσισαν και κάναν έναν σύνδεσμο και προσπάθησαν να διαλύσουν τους θεολόγους της Μακεδονίας...

Ανώνυμος είπε...

ο επισκοπος σθεναρα μαχεται,ειναι παραδειγμα για ολους!!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)