24/7/10

Τίτλοι τέλους για το troktiko

Λίγες μόνο μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, οι συνεργάτες του, τα troktika, αποφάσισαν χθες τα μεσάνυχτα την διακοπή της λειτουργίας του blog troktiko. Στην τελευταία ανάρτηση γράφουν:
Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα
Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.
Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.

Αναμφίβολα η διακοπή λειτουργίας του Τρωκτικού αποτελεί πλήγμα στην ελεύθερη ενημέρωση, ένα πλήγμα που έγινε με τρόπο βιαιότατο αφού σχετίζεται άμεσα με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Η ανακοίνωση των Τρωκτικών και όσες παρόμοιες προηγήθηκαν θέτουν το ερώτημα πόσο αξίζει τελικά να αγωνίζεται κανείς μέσα από ένα ιστολόγιο για να ενημερώνει με τρόπο αυθεντικό και ελεύθερο; Είναι τελικά έτοιμοι οι Έλληνες να δεχτούν μια τέτοια ελεύθερη και όχι καθοδηγούμενη από μεγαλοσυμφέροντα ενημέρωση; Παρόμοια ερωτήματα, τηρουμένων των αναλογιών, αφορούν και στην εκκλησιαστική ενημέρωση που αγωνίζονται να παρέχουν ιστολόγια εκκλησιαστικού περιεχομένου (ανάμεσα σε αυτά και το δικό μας).

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μην μας καμώνεστε και τους αντικειμενικούς και άφοβους εσείς.
Σας παρακαλούμε πολύ.
Μην καμώνεστε τους ανδρειους εσείς που τρώτε όλες τις ανακοινώσεις του ΚΟΣΜΑ ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ και του κ.Π.Σημάτη και όσες ιδέες είναι με κόσμιο τρόπο διατυπωμένες υπερ της αποτείχισης! Απλες ειδησιουλες δημοσιευεται.
Η κριτική που ασκείτε είναι χάιδεμα παρα χτύπημα στους οικουμενιστές.
Ποτέ δεν δημοσιευσατε ούτε προτείνατε κανένα άρθρο απο το δυναμικο blog APOTEIXISH. Λοιπόν; Ποιον κοροϊδευετε;

Αφηνω ότι μαθαινω ότι κοβετε ολα τα σπουδαια σχολια για να μην κακοκαρδισετε τους λαπάδες φίλους σας.

ανθρωπος της αλήθειας

thriskeftika είπε...

Άνθρωπε της αλήθειας,
είσαι ελεύεθρος να διαβάζεις όποιο blog θέλεις, όπως επίσης είσαι ελεύθερος να αποτειχιστείς.

Αλλά και εμείς είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε ποια γραμμή θα χαράξουμε στα θέματα του οικουμενισμού και ποια κείμενα θα δημοσιεύουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα σχόλια που εγκρίνουμε ή απορρίπτουμε.

Τώρα αν η κριτική μας είναι "χάιδεμα στους οικουμενιστές", επίτρεψέ μας να έχουμε μάλλον διαφορετική γνώμη από τη δική σου.

Άνθρωπε της αλήθειας,
μείνε στην αλήθεια σου. Μην ασχολείσαι με εμάς και τους "λαπάδες φίλους μας".

Ανώνυμος είπε...

Λεει αλήθεια ο άνθρωπος της αλήθειας αφου και τα δυναμικά άρθρα του κ.Τελεβάντου παύσατε να δημοσιεύετε. Έχετε παρα πολυ καιρό να δημοσιεύσετε κανένα απο τα ελεγκτικα του άρθρα, ενω πρωτα το κάνατε συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα για τους blogger από το θάνατο του μακαρίτη του Γκιόλια δείχνει την όρεξη και τις διαθέσεις του κράτους του τρόμου.

Oι Έλληνες KAI OXI MONO ποτέ δεν ήταν (και ίσως δε θα είναι και στο άμεσο μέλλον) έτοιμοι να δεχτούν μια ελεύθερη και όχι καθοδηγούμενη από μεγαλοσυμφέροντα εκκλησιαστική ενημέρωση που αγωνίζονται να παρέχουν ιστολόγια εκκλησιαστικού περιεχομένου όπως το δικό σας.

Όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις ανθρώπων που αναζωογονήθηκαν και άλλαξαν βιώματα και στάση ζωής από ένα ιστολόγιο. Αυτοί δίνουν τη μαρτυρία τους και σε άλλους νέους αναγνώστες για τα τρέχοντα αλλά και τα θέματα στο αρχείο του blog.

Είτε επιλέξετε να συνεχίσετε την ύπαρξη του ιστολογίου είτε όχι ο Χριστός να σας ευλογεί και να σας οδηγεί στο άξιο έργο σας. Σας ευχαριστούμε.

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και εσεις είστε ελευθεροι να επιλέγετε την γραμμή σας αλλά και κάθε άνθρωπος της αλήθειας (με ή χωρις εισαγωγικα) να την κρίνει.
Κάτι το οποίο έκανε.
Γιατί σας κακοφάνηκε λοιπόν;

Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας. Συνεχίστε έτσι φιλότιμα δυναμικά και προπάντων με υπακοή στους αγωνιστές πατέρες που δόξα τω Θεώ στην πατρίδα μας είναι πολλοί.
Δεν έχω δει κανένα κείμενο του π. Θεοδώρου του π. Μεταλληνού των Επισκόπων αγωνιστών του π. Αναστασίου και τόσων άλλων που να μιλούν ΤΩΡΑ για αποτείχιση. Αυτά είναι μάλλον όνειρα μερικών που "ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ".
Οι οποίοι ουσιαστικά πλέων στην γραμμή διαφέρουν από τους παραπάνω αναφερομένους πατέρες και ας λένε ότι συμπορεύονται μ' αυτούς. Ψέμματα λένε! Αυτοί έχουν δική τους γραμμή!
Συγχαρητήρια και πάλι

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανέντιμε συκοφάντη 2:09 μ.μ. δεν ντρέπεσαι;
Τόσο ξαδιάνδροπος είσαι;
Γιατί συκοφαντείς ρε λασπολόγε;
Πού το ξέρεις εσύ ότι το κάνουν για τους οπαδους όσοι θελουν αποτειχιση;
Όταν δεν έχεις κοσμια επιχειρήματα καταφευγεις στις ύβρεις και στις λάσπες;
Και εμεις μπορούσαμε να πούμε ότι όσοι δεν θέλουν την αποτειχιση το κάνουν για να αποκτήσουν οπαδούς, αλλά δεν το κάναμε διότι δεν ΄θα φθάσουμε στην υποστάθμη του ήθους σας, να συκοφαντείτε επειδή δεν εχετε επιχειρήματα.

Ντροπη και σ' εσενα ιδιοκτητη που αβασανιστα αφηνεις τετοια λασπολογικά σχόλια.
Αυτή είναι η δικαιοσύνη σου;

Ανώνυμος είπε...

Είτε είσαι ανώνυμος είτε επώνυμος σημασία έχει το περιεχόμενο των γραφομένων και ο σκοπός τους. Ανώνυμος ή επώνυμος είναι ο Χ που γράφει σε ένα ιστολόγιο. Αυτό που έχει σημασία είναι αν ο Χ είναι ψεύτης ή όχι. Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω ένα ονοματεπώνυμο αληθινό ή ψεύτικο, μια ιδιότητα, οι πηχιαίοι τίτλοι κ.α. Δεν είναι ανάγκη υπερήφανα και για αυτοπροβολή να διατυμπανίζει κανείς σαν κύμβαλο ''ξέρεις ποιός είμαι εγώ''? Η επωνυμία έχει ρόλο όταν ψηφίζεις υπεύθυνα με την υπογραφή σου για να αρθεί κάτι άδικο.

Ωστόσο, η διεφθαρμένη πτυχή της κοινωνίας μας διαφημίζει τους ''επωνύμους'' της στα ΜΜΕ με τα ονοματεπώνυμα τους και τους προασπίζει με τους δικολάβους της. Αυτοί σιχαίνονται την ανωνυμία για ευνόητους λόγους.

Πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι ανώνυμοι και επώνυμοι να αντιδρούμε ? Είναι αντιχριστιανική κάθε αντίδραση ?

Άγιου Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως

http://www.impantokratoros.gr/dialogos-moamethanous.el.aspx

Στα βιβλία των Ευαγγελίων είναι γραμμένο "Προσεύχεσθε για τους εχθρούς σας ̇ ευεργετείτε όσους σας μισούν και σας διώκουν, και προσφέρετε το σαγόνι σας σε όσους σας χτυπούν [ Ματθ. 5,44.
Λουκ. 6, 27-29]. Όμως εσείς δεν κάνετε έτσι, αλλά ακονίζετε τα όπλα σας εναντίον εκείνων οι οποίοι πράττουν σε βάρος σας αυτά που προαναφέραμε». Όταν στον νόμο περιέχονται δύο εντολές, ποιος εκπληρώνει πραγματικά το νόμο; Αυτός που τηρεί την μια εντολή ή αυτός που σέβεται και τις δύο;» Εκείνοι απάντησαν ̇ «Αυτός που σέβεται και τις δύο». Τότε τους είπε ο Φιλόσοφος « Ο Θεός είπε: "Προσεύχεσθε για όσους σας αδικούν[Λουκ. 6,27-29]. Ωστόσο είπε
και τα εξής: "Κανείς δεν μπορεί στην παρούσα ζωή να δείξει μεγαλύτερη αγάπη από εκείνον ο οποίος δίνει την ζωή του για χάρη των φίλων του"[Ιωαν. 15,13]. Αυτό κάνουμε και μείς χάριν των φίλων, για να μην βλαβεί, μαζί με την σωματική αιχμαλωσία, και η ψυχή τους».

Επώνυμος

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ είπε...

Αδέλφια Χριστιανοί,μέσα από τα blogs μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε άμεσα,με όνομα ή χωρίς,πολλές φορές με διαφωνίες που ήταν και έντονες και αυτό όλους μας ωφέλησε.Αυτή η ελεύθερη επικοινωνία έχω την γνώμη, ότι σύντομα θα περιορισθεί από αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο και ειδικά τον τόπο μας, διότι ξυπνά συνειδήσεις και ανοίγει μάτια και αυτό κάποιους δεν τους συμφέρει. Οσο για τις γραμμές που έχουμε όλοι μας,δείγμα και αυτό του εγωϊσμού μας,δεν πρέπει να ξεχνούμε ,ότι για κάθε θέμα ένα είναι το θέλημα του Κυρίου μας και όχι πολλά και μία θα έπρεπε να είναι τελικά η γραμμή όλων μας, που θέλουμε να λεγόμαστε μαθηταί Εκείνου. Αν αληθινά θέλαμε θα του ζητούσαμε όλους να μας φωτίσει και θα συμφωνούσαμε σαν αληθινά αδέλφια με αγάπη μεταξύ μας.Το πρόβλημα μας αδέλφια είναι, ότι ο Μωΰσής που ψάχνουμε στις δύσκολες αυτές μέρες δεν φθάνει να είναι Επαΐων της Θεολογίας ή της Επιστήμης αλλά αληθινός ΑΓΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι θέλουν εδώ και τώρα ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ; Ας μας πούνε... Κι ας προχωρήσουν στην αποτείχιση

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε ότι το troktiko είχε και κάτι άλλο. Δεν επέτρεπε σχόλια σε αναγνώστες. Ο σχολισμός ήταν απενεργοποιημένος. Μήπως ήξερε κάτι παραπάνω;
Κ.

Ανώνυμος είπε...

@ άνθρωπος της αληθείας

Και όμως αυτά τα "χαϊδέματα" δηλαδή ο Αγώνας με διάκριση του Τύπου της Ομολογίας πίστεως κατά του Οικουμενισμού τάραξε τους Οικουμενιστές.

Το θέμα δεν είναι εμείς να τα λέμε και εμείς να τα ακούμε!
Το θέμα είναι να περάσουμε στον απληροφόρητο κόσμο το μήνυμα που θέλουμε, να τους δώσουμε να καταλάβουν γιατί και πως; και αυτό δεν γίνεται με κραυγές και φωνές!
Αλλά με κόσμιο τρόπο.
Αυτά προς το παρών!

"άνθρωπος του ψεύδους"

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε Κ, 4:38 μ.μ. το ό,τι έκανε και κάποια καλά το troktiko -μέσα σε πολλά άλλα κακα π.χ. αισχρότατες ειδησεις- δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητο ούτε άγιο.
Οπότε μην γίνεσαι troktikoλατρης με άκρα ανοησία.

Κακώς και δεν άφηνε να σχολιαστούν και πάντοτε δεν δημοσιευε όλες τις αντιδρασεις-διαφωνίες όπως ακούω. Και ήταν και μεροληπτικο σε κάποια θέματα. Οπότε μην φανατίζεσαι.

Παρακολουθητής

thriskeftika είπε...

Σε μερικούς ανώνυμους που στέλνουν σχόλια με την ατάκα
"Για να σε δουμε πόσο ανδρείος είσαι.
Δημοσιεύσε και ανάρτησε το παρακάτω που είναι αποκαλυπτικοτατο.... Εδω σε θέλω κάβουρα."
διαμηνύουμε πως όσο κι αν δεν τους αρέσει ο τελικός έλεγχος των σχολίων βρίσκεται στη δική μας δικαιοδοσία. Οπότε τα σχόλια τους απορρίφθηκαν από τους "κάβουρες" του blog "Θρησκευτικά"

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτά δεν είναι απο κανένα ανώνυμο ή απο κανένα χυδαιό άνθρωπο. Απο τον γνωστό φίλο σας θεολόγο-φιλόλογο είναι.
Γιατί τα απορρίψατε;
Γιατί δεν τα βάζετε έστω στο όνομα της ελευθερίας της άποψης;
Βλέπετε λοιπόν πόσο δεσμευμένοι είστε;

κάποιος που θέλει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πάτε καλά

thriskeftika είπε...

Εσύ τι είσαι; Δικηγόρος του "θεολόγου-φιλόλογου" είστε; Γιατί δεν αφήνετε μόνο του τον κ. Τελεβάντο να αποστείλει τα κείμενα και τα σχόλιά του;

Αν ρωτάτε γιατί δεν δημοσιεύουμε τα κείμενα του κ. Τελεβάντου επαναλαμβάνουμε ότι η άποψη κάθε ενος είναι σεβαστή (και ασφαλώς και η γνώμη του κ. Τελεβάντου) όμως εμείς αποφασίζουμε ποια κείμενα θα δημοσιεύουμε και ποια γραμμή θα ακολουθούμε στο ιστολόγιο μας.
Τέλος, ας μην λησμονούμε ότι ο κ. Τελεβάντος έχει δικό του ιστολόγιο στο οποίο ο καθένας μπορεί να μελετά τα κείμενά του.

Ανώνυμος είπε...

Κατα την λογική σας πρέπει να είναι κανείς δικηγόρος κάποιου άλλου για να σας προτείνει ένα κείμενο ή μια αναρτησή του αξιόλογη; Είναι λογική αυτή; Τί αστεία πράγματα είναι αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρωμαι για την Πατερική πορεία αυτου του ιστολογίου. Παρακαλώ συνεχίστε έτσι και μην ακούτε τις φωνές των πλανεμένων οπαδών της ...αποτείχισης. Αυτοί όχι μόνο καλό δεν κάνουν στην Εκκλησία Του Χριστού αλλά καταφέρνουν και το πλήρωμά της να διχάσουν αλλά και από τους οπαδούς τους να στερούν τον ασφαλή δρόμο. Σκέφτομαι αν είναι χειρότεροι από τους οικουμενιστές. Τουλάχιστον οι οικουμενιστές φαίνονται...
Ο Θεός μαζί σας. Καλή δυναμη.

Ανώνυμος είπε...

Εεεε Θρησκευτικά πάρε το χαμπάρι!
Η νέα "αντιοικουμενσιστική θεολογία" λεει: όσο πιο βαριές κουβέντες λες στους διαφωνούντας με σένα τόσο πιο αγωνιστής είσαι!
Γι' αυτό άλλαξε λεξιλόγιο με τις ευγένειες δεν γίνεται αντιοικουμενσιστικός αγώνας!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)