10/10/10

O Μεσσηνίας Χρυσόστομος από τη Βιέννη στη Ρόδο παρέα με τους Παπικούς

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έχει καταστεί ένας από τους μόνιμους εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις επαφές με τους Παπικούς. Εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος στις εργασίες της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου με τους Παπικούς τόσο στην Πάφο πέρυσι όσο και στη Βιέννη φέτος.
Στην πρόσφατη τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος, με την ανοχή των Συνοδικών Ιεραρχών, αρνήθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα του Μητροπολίτου Μεσσηνίας και τις εκκλησιολογικές του αντιλήψεις θέτοντας στο αρχείο τις ενστάσεις που εκφράστηκαν με Επιστολές τόσο του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ όσο και του καθηγητή Δημητρίου Τσελεγγίδη. Αντιθέτως μάλιστα με λακωνικό τρόπο η Σύνοδος ενημέρωσε τον πιστό λαό ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε τα Μέλη της Ιεραρχίας περί της διεξαχθείσης στην Βιέννη, από 19 έως 27 Σεπτεμβρίου 2010, Διεθνούς Συναντήσεως της Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου, μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας». Είναι δε απορίας άξιον πως μαζί με αυτή την ενημέρωση δεν συζητήθηκαν οι επισήμως εκφρασθείσες ενστάσεις επί των θεολογικών περί Εκκλησίας θέσεων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας......
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει εξασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος φροντίζει να φιμώνει κάθε φωνή, ακόμη και επισκοπική, που διαφωνεί με τον εκλεκτό του.
Μετά τη Βιέννη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ετοιμάζεται τώρα να μεταβεί στη Ρόδο στη συνάντηση των Ρωμαιοκαθολικών (Παπικών) επισκόπων της Ευρώπης εκπροσωπώντας αυτή τη φορά όχι την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Η συνάντηση των Παπικών θα λάβει χώρα από 18-22 του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται ο Μητροπολίτης εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποστηρικτή στις φιλοπαπικές του δράσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όπως φαίνεται ο Μητροπολίτης εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποστηρικτή στις φιλοπαπικές του δράσεις."

MONO;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το ψάρει κακοσμεί από το κεφάλι...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)