8/10/10

"Υπό διαμόρφωση" το σχέδιο για το "νέο Λύκειο"

Oι πολλές αντιδράσεις που προκάλεσε η διαρροή στον τύπο του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο Λύκειο» οδήγησαν χθες την ηγεσία του Υπουργείου σε μία πρώτη αναδίπλωση και την έκδοση Δελτίου Τύπου στο οποίο τονίζεται:
Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον Τύπο σχετικά με τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίζει τα εξής:
Το κείμενο σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτελεί πρόταση μιας Επιτροπής και όχι απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο, οι οποίες είναι υπό διαμόρφωση, θα δοθούν προς διαβούλευση – όπως γίνεται και με κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου- εντός του Οκτωβρίου.
Είναι φανερό πως πρέπει να υπάρξει συντονισμένη διαρκής αντίδραση στους σχεδιασμούς για το «νέο Λύκειο» που μπορεί να οδηγήσει στην απόσυρση των σχεδίων της Άννας Διαμαντοπούλου και της Θάλειας Δραγώνα.....
Καλούμε όλους τους συναδέλφους Θεολόγους σε κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο από υποχρεωτικό σε επιλεγόμενο. Αναμένουμε την αποστολή άρθρων σχετικών με το θέμα στις μεγάλης αναγνωσιμότητας ιστοσελίδες εκπαιδευτικών θεμάτων, την έκδοση Δελτίων Τύπων και την αποστολή Επιστολών διαμαρτυρίας από τις Ενώσεις Θεολόγων προς το Υπουργείο Παιδείας. Το ιστολόγιό μας πρόθυμα θα προβάλλει κάθε σχετική δράση.
Η αντίδραση πρέπει να είναι συνεχής και έγκαιρη. Όσο το «νέο Λύκειο» θα βρίσκεται «υπο διαμόρφωση» μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το καλό του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά και της διατήρησης του χριστιανικού και εθνικού χαρακτήρα της παιδείας μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε να κατηγορείτε την τωρινή κυβέρνηση και ελάτε σε ένα επιστημονικό διάλογο με το υπουργείο παιδείας. Οι προηγούμενοι τους θεολόγους τους έγραψαν κανονικά όταν ήταν κυβέρνηση και εξακολουθούν να τους γράφουν και τώρα. Το βλέπετε και μόνοι σας.

alexchris είπε...

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Θεολόγοι, θα ήθελα την γνώμη σας για την απροσδόκητη απαλοιφή του μαθήματος Πληροφορικής από το Λύκειο.
Την ζητάω γιατί ίσως εγώ βλέπω τα πράγματα μονοκόμματα και χρειάζομαι ένα διααφορετικό μάτι.

Αν θέλετε σείτε και αυτό:
http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/AP%2062_03-10-2009.pdf

Πόσο σωστό σας φαίνεται εσάς να γίνει κάτι τέτοιο σε μια τόσο σπουδαία πλέον ΕΠΙΣΤΗΜΗ ?????

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)