Για την διευκόλυνση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μαζί με την έκδοση των βιβλίων των μαθητών εκδίδει και αποστέλλει στους καθηγητές και βιβλία του εκπαιδευτικού. Σε αυτά δίνονται επιπρόσθετες πληροφορίες και οδηγίες για τη διδασκαλία των διδακτικών ενοτήτων. Στο Βιβλίο του καθηγητή των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου και για τη διδασκαλία της 3ης ενότητας συναντούμε παράδοξες οδηγίες. Η ενότητα φέρει τον τίτλο «Οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης: άνθρωποι εμπνευσμένοι από το Θεό» και αναφέρεται μεταξύ άλλων στη θεοπνευστία των βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης. Οι συγγραφείς του βιβλίου του καθηγητή σημειώνουν πως μιλώντας για τη θεοπνευστία «Ίσως χρειαστεί να μιλήσουμε για το Άγιο Πνεύμα. Επικεντρωνόμαστε στο αγιαστικό και μεταμορφωτικό του έργο. Μπορούμε να στηριχτούμε στην εικόνα της πνοής, με την οποία όλοι αναπνέουν και ζουν. Ότι είναι μία χάρη που απλώνεται σ’ όλο τον κόσμο, σε όλη την Εκκλησία, θυμίζει στους ανθρώπους τα χαρίσματα και τον προορισμό τους, τους ενεργοποιεί, τους δυναμώνει, τους κάνει πιο ολοκληρωμένους και δημιουργικούς ανθρώπους και τους φέρνει πιο κοντά στο Θεό»......
Στο σημείο αυτό υπάρχει παραπομπή (με αριθμ. 32) στην οποία στο τέλος της σελίδας διαβάζουμε: «Βλ. τα Πρακτικά της Ζ’ Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Καμπέρρα 1991) από τις εκδ. Τέρτιος, όπου υπάρχουν ενδιαφέροντα κείμενα των Μητρ. Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Παρθενίου κ.α.». Ουσιαστικά για να αντλήσουμε πληροφορίες για το Άγιο Πνεύμα μας προτρέπουν να μελετήσουμε τα Πρακτικά μίας από τις μελανότερες ημέρες οικουμενιστικού μεγαλείου, την συνέλευση του ΠΣΕ στην Καμπέρρα! Για ποιο Άγιο Πνεύμα όμως να διαβάσουμε στα Πρακτικά μιας συνάντησης στην οποία οι οικουμενιστές συμπροσευχήθηκαν μετά ειδωλολατρών και πάσης φύσεως αιρετικών; Χάθηκαν οι Θεολογικοί Λόγοι του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ή οι «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος» λόγοι του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και θα πρέπει να μάθουμε για το Άγιο Πνεύμα από εκείνους του Μητροπολίτες που στην Καμπέρρα συμμετείχαν στη γνωστή πρωτοφανή διαθρησκειακή προσευχή;
Για αυτή τη συνάντηση σημειώνει ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, «Δεν έχουν οι θρησκείες τον ίδιο Θεό• ή μάλλον όλες οι θρησκείες έχουν ψεύτικους θεούς, αφού δεν πιστεύουν στον μόνο αληθινό Θεό, στον αποκαλυφθέντα Τριαδικό Θεό, στην Αγία Τριάδα, στον Πατέρα, στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα. Και δεν υπάρχει βέβαια λόγος να μιλήσει κανείς για το ψεύδος της θρησκείας των ειδώλων, αφού ακόμη και η Παλαιά Διαθήκη προσπαθεί να διαφυλάξει τους Ιουδαίους από την ειδωλολατρεία, την οποία συνέτριψε τελικώς και αφάνισε ο Χριστός και εγελοιοποίησαν οι άγιοι μάρτυρες, όταν τους επίεζαν οι ειδωλολάτρες άρχοντες να προσκυνήσουν τα άψυχα και αναίσθητα είδωλα. Και όμως έπαυσε και αυτό να είναι αυτονόητο, και «εσκοτίσθη η ασύνετος καρδία» των Χριστιανών ηγετών, αφού καλούν σε συμπροσευχές ακόμη και ειδωλολάτρες, όπως έγινε στην Καμπέρα της Αυστραλίας κατά την Ζ' Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ή καλύτερα του Παγκοσμίου Συμβουλίου εκτροπής και παραπλάνησης των Εκκλησιών, και όπως έγινε αυτές τις ημέρες στην νέα εν Ασίζη πανθρησκειακή σύνοδο του πάπα. Δεν ισχύει πλέον αυτό που λέγει ο απόστολος Παύλος, ότι δηλαδή οι ειδωλολάτρες «εμωράνθησαν, και ήλλαξαν την δόξαν του αφθάρτου Θεού, εν ομοιώματι εικόνος φθαρτού ανθρώπου και πετεινών και τετραπόδων και ερπετών» και ότι «μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εν τω ψεύδει και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα» (Πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση, Διαθρησκειακές συναντήσεις, Ι.Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου)
Ας πάψουν λοιπόν οι συγγραφείς των σχολικών εγχειριδίων να μας προτρέπουν σε μελέτη των κειμένων των οικουμενιστών, που εκφωνήθηκαν σε «λατρευτικές συνάξεις» πλήρεις συγκρητισμού και ανομίας.
Δημοσιεύουμε πιο κάτω την επίμαχη σελίδα από το Βιβλίο Εκπαιδευτικού των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου
Βιβλίο καθηγητή Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Ας πάψουν λοιπόν οι συγγραφείς των σχολικών εγχειριδίων να μας προτρέπουν σε μελέτη των κειμένων των οικουμενιστών, που εκφωνήθηκαν σε «λατρευτικές συνάξεις» πλήρεις συγκρητισμού και ανομίας.
Δημοσιεύουμε πιο κάτω την επίμαχη σελίδα από το Βιβλίο Εκπαιδευτικού των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου
Βιβλίο καθηγητή Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου