9/2/11

Πρωτοπρ.Ἰωάννης Φωτόπουλος, Μέ τό «ἀρνίον» ἤ μέ τό «θηρίον» - Μέ τήν Ἀποκάλυψη τῆς Ἀληθείας ἤ τήν συγκάλυψή της;

πηγή: Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
Πατήστε το Fullscreen για να διαβάσετε καλύτερα το Scribdπ Ιωάννης Φωτόπουλος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση καταπέλτης!

Συγχαρητήρια στον π.Ιωάννη!

ΧΡ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να τρομοκρατούν τον κόσμο με θηρία και δράκους... Ἐγώ εἰμι μεθ' ὑμῶν, καὶ οὐδεὶς καθ' ὑμῶν... ούτε Αντίχριστος ούτε 666... και βεβαίως ο λόγους που κανείς δε μιλούσε για το 666 40 χρόνια πριν ήταν το ότι δεν είχαν ανακαλύψει ακόμη κάποιοι αυτές τις προτεσταντικές εσχατολογικές σαχλαμάρες που κραδαίνουν σήμερα ως δήθεν "ορθόδοξες"

Ανώνυμος είπε...

"προτεσταντικές σαχλαμάρες" η πατερική ανάλυση του π. Ιωάννου Φωτοπούλου; Προφανώς Ανώνυμε δεν διάβασες το κείμενο αλλά αμέσως έσπευσες να εκστομίσεις το δηλητήριο σου...

Ανώνυμος είπε...

"Είμαι με τον Χριστό και δεν έχει καμία δύναμη επάνω μου το 666."
Συμφωνώ.
Τί γίνεται όμως όταν εσύ ο ίδιος δέχεσαι να πάρεις την κάρτα αυτή που σου καταρρακώνει την ανθρώπινη προσωπικότητα και λειτουργεί και με αυτό το νούμερο;
Λένε κάποιοι ότι ο π. ΠΑΪΣΙΟΣ έκανε λάθος στο θέμα αυτό.
Αν έτσι είναι τα πράγματα τότε γιατί επέμενε στις θέσεις του αυτές
μέχρι την κοίμησή του;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο π. Ιωάννης είναι ένας λαμπρός κληρικός.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση πραγματικά αποστομωτική και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να την ανατρέψει.

Ας αρχίσουν οι εφησυχάζοντες να ανησυχούν λοιπόν...

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ π. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ "Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666 ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΚΑΘΕΥΔΕΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΕΣΘΕ!"
ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΉ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ , ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ π. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ . ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ , ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
http://www.agnikolaos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=105:2010-12-27-10-59-09&catid=46:2010-11-09-11-55-10&Itemid=77(Εμείς περιμένουμε τον Χριστό ή τον Αντίχριστο; )

http://www.agnikolaos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=123:2011-02-03-11-52-50&catid=46:2010-11-09-11-55-10&Itemid=77(Καθεύδετε το λοιπόν και αναπαύσθε)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ Α.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι συκοφαντίες κ.Ευσταθία αλλά αλήθειες. Αλήθειες είπε ο π.Ιωάννης και όχι συκοφαντίες. Ο π.Βασίλειος χαρακτήρισε συκοφαντικά τον π.Ιωάννη και όσους αγωνίζονται ως "θρησκευόμενο όχλο".

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Φωτόπουλος ξεκινά συκοφαντικά την απάντηση του προς τον π. Βασίλειο λέγοντας «Γιά τούς καλούς ἀναγνῶστες πρέπει νά ποῦμε ὅτι ἀνέκαθεν ὁ π. Βασίλειος μαζί μέ μερικούς ἄλλους κληρικούς ἀντιδροῦν κατά τῆς διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς ἀποκαλύψεως τῆς διδασκαλίας τῶν ἁγίων Πατέρων καί τῆς διδαχῆς τοῦ π. Παΐσίου περί τοῦ Ἀντιχρίστου τοῦ ἀριθμοῦ καί τῆς σφραγίδας του. Ἀκολουθοῦν τό δικό τους δρόμο ξέχωρα ἀπό τή συνείδηση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ σώματος.»Ο π. Βασίλειος δεν αντιδρά κατά της διδασκαλίας της Ιεράς αποκαλύψεως και των Αγίων Πατέρων , αλλά μόνο υποστηρίζει ότι η διδαχή του π. Παΐσίου για τον αντίχριστο και το 666 δεν έχει θεολογική υπόσταση.
Για θρησκευόμενο όχλο δεν κατηγορεί τους καθημερινούς αγωνιστές χριστιανούς αλλά τα εκατομμύρια των χριστιανών που μαζί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο , διαδήλωναν από τη μια για την πίστη τους και τις ταυτότητες , αλλά από την άλλη τα τελευταία χρόνια και στις τελευταίες εκλογές με την ψήφο τους ανέδειξαν μια άθεη κυβέρνηση . Αναφέρεται σε όλους αυτούς που με την επιλογή τους έχουν στρώσει τον δρόμο στην καθημερινή αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας , αλλά θεωρούν ότι η μη παραλαβή της κάρτας του πολίτη ( που προωθείται από τους άθεους ψηφισμένους πολιτικούς ) αυτόματα θα σταματήσει την αποχριστιανοποίηση αυτή.
Εκτός από την άποψη του π. Παϊσίου , υπάρχει και η διαφορετική άποψη του π. Πορφυρίου (Γέροντος Πορφυρίου Ἱερομονάχου, Ἀνθολόγιο Συμβουλῶν, ἐκδόσεις «Ἡ Μεταμόρφωσις τοῦ Σωτῆρος», Μήλεσι Ἀττικῆς, δ΄ ἔκδ. (2003), σελ. 72-75), που δεν φοβάται τον αντίχριστο και το χάραγμα γιατί το παν είναι ο Χριστός για να δείτε ολόκληρη την άποψή του http://orthodoxia.forumup.gr/ntopic527-orthodoxia.html
Ευχαριστώ
Ευσταθία Α.

Ανώνυμος είπε...

Ευσταθία κάνεις λάθος. Δεν είναι το βιβλίο του π.Βολουδάκη απάντηση στο άρθρο του π.Φωτόπουλου, αλλά το άρθρο του π.Φωτόπουλου είναι απάντηση στο βιβλίο του π.Βολουδάκη, το οποίο και κάνει "φύλλο και φτερό"...

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Καλλίστρατος άλλωστε το άρθρο του π.Ιωάννη είναι γραμμένο όχι μόνο πιο μετά του βιβλίου του παπαΒολουδακη αλλά και το έχει υπόψη του.

Δημ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρα Ευδοξία ο π.Βασίλειος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι δεν αντιδρά κατα της Ιερής Αποκάλυψης, στην πραγματικοτητα ομως αντιδρά, εστω και αν δεν το καταλαβαίνει.

θυηπόλος είπε...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. ΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΙΝΩΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ.
Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ;
ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ "ΚΑΘΕΥΔΕΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΕΣΘΕ"; ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΙΩ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΕΡΩΤΗΘΕΙ.
Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)