11/2/11

Σε κλίμα «χριστιανοεβραϊκής αγάπης» η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μέλη Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων

Μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων των μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Για τη συνάντηση και όσα ειπώθηκαν σε αυτήν μας ενημερώνει σχετικό Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής (το δημοσιεύουμε μετά το σχόλιο μας). Όντως παράδοξα είναι όσα ακούγονται τελευταία από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υιοθετεί την οικουμενιστική τακτική των διαθρησκειακών διαλόγων αναζητώντας στις συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων θρησκειών κοινές ρίζες, κοινά σημεία και αρνούμενος να παρουσιάσει τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις ετερόδοξες ομολογίες και τις άλλες θρησκείες.
Έτσι και σήμερα υποδεχόμενος τους εκπροσώπους Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων (ποιος δεν μπορεί να αναλογιστεί ποιο είναι το έργο τέτοιων οργανώσεων; Και επιπλέον, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί τη συνάντηση μαζί τους ο Αρχιεπίσκοπος; ) ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αναφορά στην «κοινή καταγωγή» του Αποστόλου Παύλου με τους Εβραίους επισκέπτες του και τόνισε ότι «είμαστε παιδιά ενός Θεού»!...Απέφυγε όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ακολουθώντας την οδό της οικουμενιστικής διαθρησκειακής αγάπης, να τονίσει το μένος των Εβραίων εναντίον του Αποστόλου Παύλου αλλά και ότι εκείνοι, όχι μόνο αρνήθηκαν και αρνούνται τη θεότητα του Κυρίου μας Ιησού αλλά και εσταύρωσαν Αυτόν. Μήπως αλήθεια, Μακαριώτατε, μας συνδέει με τους Εβραίους και το γεγονός ότι ο Κύριος μας Ιησούς είχε εβραϊκή καταγωγή; Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να αντιληφθεί ότι ουδέν ωφελεί η κοινή των τόπων καταγωγή όταν η Πίστη διαφέρει; Η Αλήθεια, Αυτός ο Κύριος μας Ιησούς («Ἐγὼ εἰμι ἡ ὁδός, ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή», Ιω. ΙΔ΄, 6) όχι μόνο αποδεκτή δεν γίνεται από τους Εβραίους αλλά «θανάτω ασχήμονι καταδικάζεται».

Οι εκδηλούμενες τον τελευταίο καιρό «εβραιοφιλίες» επισκόπων της Εκκλησίας μας με επισκέψεις σε Συναγωγές, δηλώσεις στήριξης των Εβραίων και συναντήσεις όπως αυτή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι δείγματα οικουμενιστικής σύγχυσης που καμία σχέση δεν έχει με την Ορθόδοξη Παράδοση των αγίων Πατέρων. Η διάσωση από Χριστιανούς της ζωής κάποιων Εβραίων από τη γερμανική μανία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα προώθησης μιας «χριστιανικής εβραιοφιλίας». Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι υπερασπιζόμαστε τη ζωή καθενός ανθρώπου αλλά τούτο ουδεμία σχέση έχει με τη σύγχυση που γεννά η οικουμενιστική αναζήτηση κοινών πνευματικών και θεολογικών σημείων συνάντησης μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων. Τέλος, ας μην υποκρινόμαστε δήθεν αγνοούντες το μέγεθος της Σιωνιστικής πονηρίας και των στόχων που αυτή εξυπηρετεί, τη στιγμή μάλιστα που ξεκάθαρα και θαρραλέα έχει καταγγελθεί προσφάτως πολλάκις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Αν ο Μακαριώτατος επιλέγει τη σύνταξη στο πλευρό του Μητροπολίτου Δημητριάδος, που έσπευσε να υπερασπιστεί τους Εβραίους, τότε αποδεικνύει περίτρανα ότι και ο ίδιος είναι πρωτεργάτης οικουμενιστικών βηματισμών που στοχεύουν στην επιβολή παγκοσμίως μιας πανθρησκείας, η οποία καμία σχέση ασφαλώς δεν μπορεί να έχει με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Οι σπεύδοντες προς υπεράσπιση των Εβραίων ας μελετήσουν λίγο εκ νέου και σε βάθος τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος και τα Ευαγγέλια της Σταυρώσεως.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Επίσκεψη στον Μακαριώτατο των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων των μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών ΟργανώσεωνΤα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων των μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Μακαριώτατο. Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μία ώρα, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συνεργασία και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς.
"Αυτός ο τόπος είναι ιστορικός γι' αυτές τις σχέσεις, διότι στη μεγάλη δοκιμασία του εβραϊκού λαού κατά τη γερμανική κατοχή ο τότε Αρχιεπίσκοπός μας, οι μητροπολίτες, οι κληρικοί και οι λαϊκοί τις νύχτες εφοδίαζαν τους Εβραίους με χριστιανικές ταυτότητες" υπογράμμισε ο Μακαριώτατος. Τους κάλεσε δε να επισκεφθούν το εβραϊκό μουσείο για να γνωρίσουν για "την αυτοθυσία των Ελλήνων για να σώσουν τους αδελφούς Εβραίους".
"Αυτό είναι το παρελθόν και πρέπει να πάρουμε μαθήματα από αυτό" συμπλήρωσε. "Όμως κοιτάμε πια μπροστά, στο μέλλον των παιδιών μας, στον σχεδιασμό, στα προγράμματα, στο τι θα θέλαμε να φτιάξουμε για το καλό αυτού του κόσμου". Και συνέχισε: "Το όραμα και η ευθύνη των πνευματικών ηγετών σήμερα είναι πως θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους που έχουν κοντά τους, ώστε να αγαπά ο ένας τον άλλο και να μάθουμε να ζούμε αρμονικά. Θα ήταν έγκλημα απ' όλους μας να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το παρελθόν".
"Ο Απόστολος Παύλος που έχει κοινή καταγωγή μ' εσάς", είπε ο Μακαριώτατος "μας λέγει πως το παρόν πρέπει να το αξιοποιούμε. Η τοπική μας Εκκλησία κάνει ότι μπορεί στον τομέα αυτό μέσα στις δυσκολίες που περνά η πατρίδα μας. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά της. Αλλά δεν μπορεί να στερήσει ένα πιάτο φαγητό και στους χιλιάδες μετανάστες που συρρέουν σε αυτόν τον τόπο. Δεν κάνουμε διάκριση ούτε στο χρώμα, ούτε στη φυλή, ούτε στη θρησκεία. Εϊμαστε παιδιά ενός Θεού και αγωνιζόμαστε αυτή την αγάπη να την ενσπείρουμε και να τη βιώσουμε. Ευχόμαστε όλοι οι δυνατοί της γης να κάνουν τα χέρια αλυσίδα για να αγκαλιάσουν τον κόσμο".
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ραβίνων κ. Μπάζιλ Χέρινχαμ, μιλώντας εκ μέρους όλης της κοινότητας των Αμερικανοεβραίων, όπως είπε, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά γι' αυτή τη συνάντηση.
"Βρισκόμαστε εδώ ως Διάσκεψη των Προέδρων των Αμερικανοεβραικών Οργανώσεων. Είμαστε 52 οργανώσεις στις Η.Π.Α. και έχουμε επίσης μερικούς που είναι επικεφαλής ορισμένων διαθρησκευτικών οργανώσεων. Είναι μεγάλη η χαρά μας που γνωρίζουμε προσωπικότητες από τη δική σας θρησκεία. Γνωρίζουμε το έργο το δικό σας προσωπικά και της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα και τους ανθρώπους που βοηθάτε".
"Θα θέλαμε", κατέληξε, "να εκφράσουμε τη μεγάλη μας εκτίμηση για την υποστήριξη που έχετε δώσει η Εκκλησία και οι Έλληνες μέσα στα χρόνια στον εβραϊκό λαό και στο κράτος του Ισραήλ, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του πολέμου. Σας ευχαριστούμε γι' αυτή την πράξη".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κοιτάξει το ΜτΘ και να αφήσει τις λυκοφιλίες ο Ιερώνυμος.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Aὐτοί οἱ ἴδιοι ἀμερικανοεβραίοι, οἱ ὁποίοι τώρα λέγουν ὅτι, ἡ Ἐκκλησία βοηθάει, καί πράγματι βοηθάει,ἄς μᾶς ποῦν πῶς καί αὐτοί μᾶς βοήθησαν ἐπί Σημίτη; μέ τό νά μᾶς ἀφαιρέσουν τό θρήσκευμα ἀπό τίς ταυτότητες. Ἀν εἶναι νά μᾶς βοηθοῦν κατ' αὐτόν τόν τρόπο, τότε μᾶς εἶναι περιττή ἡ φιλία τους. Αὐτή εἶναι ἡ φιλία πού σκοτώνει, ὅπως σκότωσαν καί Τόν ΚΥΡΙΟ μας.

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτές οι πιέσεις, αυτές οι πιέσεις!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)