13/2/11

Εντείνονται οι πιέσεις κληρικών και πιστών προς την Ιερά Σύνοδο να απορρίψει την Κάρτα του Πολίτη

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παραμονές της λαοσύναξης της 6ης Φεβρουαρίου, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την Κάρτα του Πολίτη.
Σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή σημειώνε ότι ο κ. Ιερώνυμος «συμμερίζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πιστών, αναμένει ωστόσο την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών για την τοποθέτησή του».
Υπάρχουν, ωστόσο, και οι φωνές που αντιδρούν, όχι για το «χάραγμα του διαβόλου», αλλά, κυρίως επειδή, όπως λένε, μαζί με τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή της Κάρτας, θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις «πλήρους υποταγής στην οικονομική ολιγαρχία που οδηγεί τις πολιτικές επιλογές» και «θα εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερο τις βασικές αρχές της παγκοσμιοποίησης»...
Πριν από λίγες μέρες διευκρινίστηκε επισήμως για μία ακόμη φορά ότι η Κάρτα που θα χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, δηλαδή ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα νέου, ως κάρτα μετανάστη κ.λπ. είναι «το κλειδί» για την είσοδο της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή. Ουδεμία περίπτωση, όμως, υπάρχει να θιγούν προσωπικά δεδομένα, αντίθετα αυτά θα τηρούνται αυστηρά.
Επιπλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που -από πλευράς Εκκλησίας- μιλούν εντελώς απαξιωτικά, τόσο για το σύστημα «καταγραφής» πληροφοριών του πολίτη, όσο και για τους υπευθύνους της κυβέρνησης «που σπεύδουν να εναρμονισθούν με τις παγκόσμιες επιταγές». Υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα οφέλη από την Κάρτα είναι ελάχιστα μπροστά στα «ανταλλάγματα», που κατά τη γνώμη τους θα δώσουν οι πολίτες, και συγκεκριμένα μπροστά στη «θυσία της ελευθερίας του προσώπου και της ψυχής τους».
Οι πιέσεις προς τον αρχιεπίσκοπο, αλλά και τους συνοδικούς μητροπολίτες εντείνονται καθημερινά και απομένει πλέον η τελική στάση, τόσο του αρχιεπισκόπου, όσο και της Ιεράς Συνόδου, στην εκ νέου ενασχόλησή της με το θέμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει για Προβληματισμό είναι Όντως Πολύ Σοβαρό αυτό το Θέμα!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)