14/2/11

Ο Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης για το μάθημα των Θρησκευτικών, το ραδιοφωνικό σταθμό και την οικουμενιστική πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Στο Αρχονταρίκι του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6/2/2011 ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέγνωσε κείμενο του για όλα τα τρέχοντα ζητήματα εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Το κείμενο προσεχώς θα δημοσιευθεί στη «Θεοδρομία» και τον «Ορθόδοξο Τύπο». Μεταφέρουμε εδώ μικρή μόνο αναφορά του π. Θεοδώρου σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας και τη στάση του Αρχιεπισκόπου απέναντι στον οικουμενισμό:
«Η αιφνιδία αλλαγή στο σκηνικό της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ελπίζαμε ότι θα ανακόψει ή τουλάχιστον θα επιβραδύνει τον ταχύ οικουμενιστικό βηματισμό της. Ο εκλεγείς Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ούτε προ της εκλογής του ούτε και μετά από αυτήν στηλίτευσε ή έγραψε κάτι εναντίον του Παπισμού και του Οικουμενισμού. Πέρασαν τρία έτη και όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι αλλά η κατάσταση χειροτερεύει και η συμπόρευση με το οικουμενιστικό Φανάρι είναι ολόθυμη και αδιατάρακτη....
Και σε άλλους τομείς της ζωής της Εκκλησίας υπάρχει χειροτέρευση της καταστάσεως.Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος κατελήφθη από τους Οικουμενιστάς και εκσυγχρονιστάς, με διαρκείς εναντίον του διαμαρτυρίες των πιστών ορθοδόξων, ακόμη και αρχιερέων για όσα μεταδίδει.
Του επισήμου θεολογικού περιοδικού της Εκκλησίας «Θεολογία» προΐσταται τοποθετηθείς ως Διευθυντής Σύμβουλος επί έτη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θεολόγος αγωνιζόμενος παντί σθένει να μεταβάλλει το μάθημα των Θρησκευτικών από ορθόδοξο και ομολογιακό σε θρησκειολογικό και συγκρητιστικό, σε πλήρη αντίθεση και διαμάχη με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αλλά και με την Ιερά Σύνοδο και την πλειονότητα των αρχιερέων. Πως είναι δυνατόν και κατανοητόν, πως συμβιβάζεται η κατάσταση κατά την οποία η μεν Σύνοδος προσπαθεί να αποτρέψει την υποβάθμιση και υποτίμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ο δε Διευθυντής του επισήμου περιοδικού «Θεολογία» πρωτοστατεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και μεταβάλλει σταδιακά και προς το παρόν προσεκτικά τη «Θεολογία» σε βήμα των οικουμενιστών και εκσυγχρονιστών θεολόγων, του τύπου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου;».

Ακούστε ολόκληρο το σχολιασμό της εκκλησιαστικής επικαιρότητας από τον π. Θεόδωρο Ζήση μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου πατώντας ΕΔΩ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυπτικό.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Άλλωστε το είχε πει ο "μακαριότατος" "πάσης Ελλάδος" στον λόγο του αμέσως μετά την ενθρόνισή του: θα μιμηθούμε τα "καλά" του (δηλ. οικουμενισμός, επιτάχυνση της διάλυσης της Ελλαδικής Εκκλησίας που είχε ξεκινήσει επί μακαριστού, εγκατάλειψη της σχολικής κατήχησης των Ορθοδόξων Μαθητών, μετεξέλιξη της Εκκλησίας σε κοινωνικό ίδρυμα και Μ.Κ.Ο. ανώδυνη για τη δράση του οικονομικοπολιτικού καθεστώτος) τον μακαριστό ενώ θα αντιταχθούμε στα "κακά" του (λ.χ. φιλοπατρία, αγώνας για ταυτότητες κ.λ.π.). Μετά τριετίας άπαντες μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο "μακαριότατος" είναι συνεπέστατος στις υποσχέσεις τους με ακρίβεια κεραίας!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Ὁ μακαριότατος ἀντί νά λάμπει ὡς ὁ ἥλιος, βρίσκεται μέσα στά πυχτά σκοτάδια.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός μας Αντιοικουμενιστής, να μην κατηγορεί τον μακαριστό Χριστόδουλο άδικα. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ δεν αγωνίστηκε μόνο για την φιλοπατρία και υπερ του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του Μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν ευσταθεί λοιπόν η συκοφαντία του Αντιοικουμενιστή ότι ευθύνεται για δήθεν εγκατάλειψη της σχολικής κατήχησης των Ορθοδόξων Μαθητών.

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

φιλοπατρία αλλά και υπερ... (το "αλλά" απο λάθος δεν μπήκε στο σχόλιο και είναι ακατανόητο)

Καλλίστρατος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)