16/2/11

Η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου για τα νέα προγράμματα σπουδών και το Νέο Λύκειο

Συνέντευξη παραχώρησε την Τετάρτη 16/2 η υφυπουργός Παιδείας κ. Έ. Χριστοφιλοπούλου στην alfavita.gr. Στην Συνέντευξή της η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε τα παρακάτω:

Νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών σε δημοτικά και Γυμνάσια

Από το Σεπτέμβριο του 2011 θα εφαρμοστούν νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Η αρχή θα γίνει πιλοτικά σε 110- 130 Δημοτικά και Γυμνάσια το Σεπτέμβριο του 2011 και τη σχολική χρονιά 2012/13 θα γενικευτούν σε όλα τα σχολεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δεν προβλέπονται νέα βιβλία...
Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για την Α΄ τάξη του Λυκείου τη νέα χρονιά (2011/12)

Πριν από το τέλος Μαρτίου το Υπουργείου Παιδείας θα ανακοινώσει νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για την Α΄ τάξη του Λυκείου το οποίο θα εφαρμοστεί τη νέα χρονιά 2011/12. Στο νέο αυτό πρόγραμμα το μάθημα της Ιστορίας θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου.

Για την Β΄και Γ΄ Λυκείου το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα με τις επιλογές μαθημάτων θα ανακοινωθεί αργότερα. Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας το πρόγραμμα που εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δεν ισχύει.
Διαβάστε και τις δηλώσεις της υφυπουργού για τις μεταθέσεις, τους διορισμούς, τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τις κρίσεις Διευθυντών σχολείων και Σχολικών Συμβούλων στην alfavita.gr.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)