17/3/11

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Το Νέο Λύκειο θα έχει άλλες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, λόγω της αναδιοργάνωσης που θα γίνει»

Μεταφέρουμε απόσπασμα άρθρου του Χρήστου Κάτσικα στα ΝΕΑ που φιλοξενεί δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου. Από τις δηλώσεις γίνεται φανερό ότι οι αλλαγές στο Νέο Λύκειο επηρεάζουν και το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών κάποιων κλάδων. Προφανώς μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε επιλεγόμενο (έστω και στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου) θα οδηγήσει στην απώλεια οργανικών θέσεων και τη μείωση των ωρών διδασκαλίας για τους Θεολόγους.
«ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α έχουµε περίπου 190.000 εκπαιδευτικούς µαζί µε τους αναπληρωτές, κάτι που δίνει µια από τις καλύτερες αναλογίες εκπαιδευτικών - µαθητών στον κόσµο.
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου λέει στα «ΝΕΑ»... ότι όσες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς προκύψουν το επόµενο έτος θα καλυφθούν µε αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναµικού (µεταθέσεις - αποσπάσεις), µε διορισµούς και αν υπάρξουν κενά, θα γίνουν και αναπληρώσεις.
«Όλα θα εξαρτηθούν από τις πραγµατικές ανάγκες των σχολείων. Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι το Νέο Λύκειο θα έχει άλλες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, λόγω της αναδιοργάνωσης που θα γίνει». Η Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε λάθος το να συνδέεται το θέµα της µείωσης θέσεων εκπαιδευτικών µε τις συγχωνεύσεις, γιατί οι περισσότερες οφείλονται στις συνταξιοδοτήσεις. «Οµως δεν νοµίζω ότι τα επόµενα χρόνια θα έχουµε τόσο µεγάλο αριθµό συνταξιοδοτήσεων, ούτε και κανείς το ξέρει ακόµα ώστε να υπολογίζει σωστά τη µείωση», πρόσθεσε.

Αλλά και η Αννα ∆ιαµαντοπούλου είπε χθες (στον Σκάι) ότι πρέπει να κάνουµε σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναµικού, καθώς είµαστε η πρώτη χώρα στον ΟΟΣΑ σε αναλογία µαθητών / καθηγητών και όµως δεν έχουµε την Παιδεία που θέλουµε. Και πρόσθεσε: «Πόσα γυµνάσια µπορούν να υπάρχουν µε 20, 25 ή 30 µαθητές και 14 ή 16 καθηγητές; Εδώ και 10 χρόνια – τώρα το ανακαλύψαµε – υπάρχουν 92 νηπιαγωγεία σε αναστολή λειτουργίας, χωρίς όµως να κλείνουν, για να διατηρούνται οι οργανικές θέσεις!».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΧΡΙΣΤΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΜΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΕ 75000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
alfavita.gr
Παράθυρο εξόδου για 75.000 δημοσίους υπαλλήλους

16/03/2011 - 07:48
Μια σειρά διατάξεων θέτει σε ισχύ για περιορισμένο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Αναμένονται μαζικές αποχωρήσεις. Σχεδόν 900 εκατ. ευρώ το κέρδος για το Δημόσιο
Δυνατότητα για την έξοδο 75.000 δημοσίων υπαλλήλων στη σύνταξη μέσα σε μία διετία δίνει η κυβέρνηση, που θέτει σε ισχύ μια σειρά θετικών διατάξεων για περιορισμένο όμως χρονικό διάστημα.
Από τη μαζική αυτή αποχώρηση κερδισμένο βγαίνει το Δημόσιο, που όχι μόνο θα κερδίσει σχεδόν 900 εκατομμύρια ευρώ (καθώς οι συντάξεις που θα καταβάλλει είναι χαμηλότερες από τους μισθούς), αλλά παράλληλα θα πετύχει τον στόχο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ9-10 ΜΉΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ...ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΦΥΓΑΝ 248 ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΠΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Που υπάρχει το μεγαλύτερο έλλειμμα εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα με βάση τις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισμούς
Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν στις αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα έχουμε τα εξής:

Εκαναν αίτηση παραίτησης 2.270 φιλόλογοι και διορίστηκαν μόλις 428 (ποσοστό 18%).
Μαθηματικοί παραιτήθηκαν 1.061 και διορίστηκαν μόλις 227 (ποσοστό 21%).
Θεολόγοι παραιτήθηκαν 248 και διορίστηκαν μόλις 32 (ποσοστό 12,9%).

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ (για το προηγούμενο σχόλιο)

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!

ΧΡ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ο μόνος τρόπος να το γράψει στα παλιά του τα παπουτσια είναι να καταψηφησει την κυβέρνηση...το 2013

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)