26/5/11

Ιωάννης Τάτσης, Ένας όσιος Πάπας, μια θεραπευμένη μοναχή και ένας νεκρός καρδινάλιος

πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 27/5/2011
Ένας όσιος Πάπας, μια θεραπευμένη μοναχή και ένας νεκρός καρδινάλιος
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Ο τίτλος του άρθρου δεν προέρχεται από κάποιο μυθιστόρημα. Πρόκειται για συνοπτική περιγραφή της τραγελαφικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παπική κακοδοξία, καθώς απομακρύνεται διαρκώς από την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού.
Αρχές Μαΐου το Βατικανό προχώρησε στην οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄. Λησμονήθηκαν φαίνεται σύντομα τα ανομήματα του Πάπα αυτού όπως η με κάθε τρόπο στήριξη των Κροατών και των Βοσνίων εναντίον των Σέρβων ή τα πλείστα θύματα της παιδεραστίας ουκ ολίγων καρδιναλίων του. Ίσως αυτά και άλλα πολλά υποχώρησαν μπροστά στο μέγα θαύμα (!) της θεραπείας μιας γαλλίδας μοναχής από την ασθένεια του πάρκινσον μετά από προσευχή της στον Πάπα Ιωάννη Παύλο το Β΄!... Επειδή και εκείνος έπασχε από την ίδια ασθένεια αναδείχτηκε θεραπευτής των πασχόντων από πάρκινσον! Ο ισπανός καρδινάλιος Αγκουστίν Γκαρθία Γκάσκο Βιθέντε, πρώην αρχιεπίσκοπος της Βαλένθια, όμως, που πήγε στο Βατικανό για την τελετή, πέθανε αιφνίδια από θρόμβωση. Προφανώς ούτε οι γιατροί πρόλαβαν να του προσφέρουν την ανθρώπινη ιατρική βοήθειά τους ούτε ο νέος όσιος Πάπας μπορούσε να θαυματουργήσει σε ασθενείς που δεν ανήκουν στη δική του «ειδικότητα», της θεραπείας του πάρκινσον.

Η παπική κακοδοξία αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται μακράν της Αληθείας και της Χάριτος του Θεού. Ο Πάπας προσπαθεί να διασώσει όποιο κύρος του έχει απομείνει οσιοποιώντας δήθεν θαυματουργούς προκατόχους του και κλείνοντας τα αυτιά του στις κραυγές των θυμάτων της εγκληματικής ανηθικότητας των καρδιναλίων του.

Όσοι αναζητούν την αλήθεια εγκαταλείπουν τον Παπισμό και ψάχνουν εναγωνίως να βρούνε βιωμένη την ευαγγελική Αλήθεια. Μερικοί από αυτούς απογοητεύονται όταν συναντούν και στην Ορθόδοξη Εκκλησία επισκόπους που υποκλίνονται δουλικά στον «αδελφό επίσκοπο της Ρώμης» γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν καλά πως ο χρεωκοπημένος παπικός «χριστιανισμός» είναι κενός της Αλήθειας και της Ζωής, του ιδίου του Αναστάντος Χριστού.

2 σχόλια:

Ιωάννης Μαρκάς είπε...

Εξαιρετικό! Μπράβο Γιάννη!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Πολύ ωραίο

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)