28/7/11

Tα ίδια βιβλία Θρησκευτικών σε Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ

Καμία αλλαγή στα βιβλία Θρησκευτικών που θα διδαχτούν οι μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ δεν θα υπάρξει για το σχολικό έτος 2011-2012, σύμφωνα με δημοσίευμα του esos.gr.
Το σχέδιο για αλλαγή των βιβλίων του Γυμνασίου που θα συνόδευε την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο που ετοιμάζεται, εγκαταλείφθηκε όπως φαίνεται οριστικά και αλλαγή στα σχολικά εγχειρίδια του Γυμνασίου δεν θα υπάρξει.
Η σχολική χρονιά που ξεκινάει το Σεπτέμβριο είναι η πρώτη για την εφαρμογή στην πράξη του Νέου Λυκείου. Στην Α΄ τάξη του Νέου Λυκείου παραμένει το μέχρι σήμερα διδασκόμενο βιβλίο «Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία»...Ομοίως στις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, που δεν εντάσσονται ακόμη στο Νέο Λύκειο αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν με βάση τα Ωρολόγια Προγράμματα του (παλαιού) Λυκείου τα Θρησκευτικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται από τα παλαιά βιβλία.
 Ερώτημα ωστόσο παραμένει ποιο βιβλίο θα χρησιμοποιηθεί κατά την επόμενη σχολική χρονιά (2012-2013) στη Β΄ τάξη του Νέου Λυκείου στην οποία το μάθημα μετονομάζεται «Θρησκεία και Κόσμος» και γίνεται μονόωρο. Υπάρχει σχέδιο για τη συγγραφή νέου βιβλίου; Σε ποιους και με ποια διαδικασία θα ανατεθεί η συγγραφή αυτή; Ελπίζουμε οποιαδήποτε αλλαγή στα σχολικά εγχειρίδια να μην γίνει ερήμην των Θεολόγων που διδάσκουμε στις σχολικές τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)