18/10/11

Θέμα μισθοδοσίας του κλήρου από την Εκκλησία θέτει ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος


πηγή: Ελευθεροτυπία, 16/10/2011
Το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου απευθείας από την Εκκλησία έθεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε, σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την τακτική που ακολουθείται από την Ιεραρχία, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που έχει στα χέρια της η «Κ.Ε.», ο ιεράρχης είπε ούτε λίγο ούτε πολύ «των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν», «κινούμεθα με μία διάθεση στρουθοκαμηλισμού, αφού υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθούμε άμεσα».
Ο Μεσσηνίας τόνισε ότι είναι ευθύνη των ίδιων των μητροπολιτών να καταβάλουν τη μισθοδοσία, ερχόμενος σε αντίθεση με όσους μέσα στην Εκκλησία επιμένουν ότι ακόμη και σε εποχές κρίσης το κράτος υποχρεούται να πληρώνει τον κλήρο...

«Η καταγραφή και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε σχέση προς τη μισθοδοσία είναι όρος επιβίωσης της Εκκλησίας για το μέλλον» τονίζει ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους μητροπολίτες που υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία πρέπει να προετοιμαστεί και για χωρισμό από την πολιτεία.
Μ. ΠΑΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)