20/1/12

Συνεχίζουν να μισθοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στις Μητροπόλεις

Αποδεκτή έγινε από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη για τον τρόπο μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στην Εκκλησία της Κρήτης αλλά και στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδος. η οποία και ενσωματώθηκε ως τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών.
Ειδικότερα, η προτεινόμενη τροπολογία έχει ως εξής:

Προστίθεται στο τελευταίο εδάφιο στο άρθρο 25 του ν. 4024/2011 (Α’ 226), όπως αυτό ισχύει, το οποίο έχει ως ακολούθως:
«Οι διατάξεις των δύο πρώτων εδαφίων του παρόντος άρθρου δεν αφορούν τις αποσπάσεις σε νομικά πρόσωπα των άρθρων 1 παρ. 4, 60 του ν. 590/1997 (Α’ 146), 26 Ν. 3432/2006 (Α’ 14), 44 Ν. 3848/2010 (Α’ 71) και του Β.Δ. 25.1/13.2.1843 (ΦΕΚ 4) και σε νομικά πρόσωπα της ίδιας κατηγορίας με τα ανωτέρω ή εποπτευόμενα με αυτά».
Σημειώνεται ότι η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης νομοτεχνικής βελτίωσης έγκειται στο γεγονός ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4024/11, από 1/1/2012 οι αποσπασμένοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται από το φορέα υποδοχής και όχι από το φορέα προέλευσης, ο οποίος αναλαμβάνει τη σχετική δαπάνη. Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή οδηγεί σε δυσχέρεια διατήρησης των αποσπάσεων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στις Εκκλησίες της Κρήτης, της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, καθώς και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου – φορείς υποδοχής που δεν επιχορηγούνται από το κράτος σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, ούτε συνδέονται με αυτό κατά τη λειτουργική έννοια των λοιπών νομικών προσώπων που ασκούν κρατικές δραστηριότητες. Για την ομαλή λειτουργία των φορέων αυτών, κρίνεται σημαντική η διατήρηση της καταβολής της μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών από το φορέα προέλευσης».
Με παρόμοια τροπολογία εξάλλου συνεχίζουν να μισθοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας οι αποσπασμένοι υπάλληλοι της Μονής Βελλάς και της Ριζαρείου Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)