28/6/12

Πρόσκληση επιλογής υποτρόφων μαθητών στο Γ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Σας διαβιβάζουμε την πρόσκληση της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (Ρ.Ε.Σ.) – (επαναδημοσίευση στο ορθό), σχετικά με την αξιολόγηση και εισαγωγή τριάντα πέντε (35) υποτρόφων μαθητών στην Α΄ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού της Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και παρακαλούμε να ενημερωθούν οι μαθητές των Γυμνασίων για τυχόν ενδιαφέρον τους.
Δείτε την Πρόσκληση πατώντας το Διαβάστε περισσότερα
ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Ριζαρείου 1 – Χαλάνδρι – ΤΚ 15233
Τηλ. 2106814048 &2106850304 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ
Email: lykrizar@sch.gr
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΤΗΣ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή προσκαλεί υποψηφίους κατόχους απολυτηρίου Γυμνασίου για την εγγραφή τους στην Α΄ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2012 – 2013, ως υποτρόφων σύμφωνα με το άρθρο 39 του Οργανισμού της Ρ.Ε.Σ. (Π.Δ. 26/9 - 7/10/31).
Ο αριθμός των θέσεων ορίζεται σε τριάντα πέντε (35), η υποτροφία είναι για ένα έτος και θα ανανεώνεται βάσει της προόδου και της διαγωγής του υποτρόφου.
Στους υποτρόφους παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση, σίτιση, διαμονή, διδακτικά βιβλία, γραφική ύλη, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι μαθητές δύνανται, αν το επιθυμούν, να μη διαμένουν στο Οικοτροφείο εφόσον οι γονείς τους ή κηδεμόνες τους διαμένουν στην Αθήνα και δηλώσουν εγγράφως ότι επιθυμούν να μη διαμένει ο μαθητής στο Οικοτροφείο αφενός και αφετέρου ότι με δική τους ευθύνη και μέριμνα θα μετακινείται προς και από το σχολείο της Ρ.Ε.Σ.. Οι μαθητές σε κάθε περίπτωση θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν κανονικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του σχολείου ακόμη και τις απογευματινές ώρες.
Δεκτοί για αξιολόγηση – εγγραφή γίνονται υποψήφιοι που δεν έχουν υπερβεί το 20ο έτος της ηλικίας.
Δεκτοί στη διαδικασία αξιολόγησης γίνονται απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Γυμνασίου δημόσιου ή ιδιωτικού της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ισότιμου σχολείου της αλλοδαπής με απολυτήριο κατ΄ ελάχιστον βαθμού 14.
Για τη συμμετοχή υποψηφίου στη διαδικασία αξιολόγησης απαιτείται να κατατεθεί στη Διεύθυνση του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (οδός Ριζαρείου 1 Χαλάνδρι, Τ.Κ.152 33), από 15 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου και από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012, αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή ή του ιδίου εφόσον είναι ενήλικας με τα εξής δικαιολογητικά:

α) Πρωτότυπο Απολυτήριο Γυμνασίου (Πρωτότυπο).
β) Πιστοποιητικό γεννήσεως από τον Δήμο.
γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας και ακτινογραφία θώρακος από Δημόσιο Νοσοκομείο ή Ι.Κ.Α. ή Κέντρο Υγείας και
δ) Συστατική επιστολή Μητροπολίτη.
Η αξιολόγηση των ενδιαφερομένων θα διενεργηθεί στις εγκαταστάσεις της Ρ.Ε.Σ. στο Χαλάνδρι στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2012 ενώπιον τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από τον Σχολάρχη – Διευθυντή, έναν καθηγητή Θεολόγο και έναν καθηγητή Φιλόλογο.
Για την αξιολόγηση θα συνεκτιμηθεί ο βαθμός του απολυτηρίου Γυμνασίου, το αποτέλεσμα της γραπτής δοκιμασίας και η προφορική συνέντευξη. Η αξιολόγηση θα αφορά μαθήματα θεολογικού και φιλολογικού περιεχομένου (θρησκευτικά, Νεοελληνική γλώσσα & λογοτεχνία), με σκοπό να ελεγχθεί η θρησκευτική μόρφωση και η ικανότητα της κρίσεως καθώς και η γλωσσική κατάρτιση, η εκφραστική ικανότητα και δεξιότητα στη σύνθεση και ανάλυση των νοημάτων, η πνευματική και ηθική συγκρότηση του υποψηφίου.
Ειδικότερα:
Γραπτή δοκιμασία: Θα εξετάζεται το σύνολο της γενικότερης παιδείας που έχει λάβει ο μαθητής
α. εξέταση σε γραπτό δοκίμιο στη νεοελληνική γλώσσα,
β. απάντηση ερωτήσεων με στόχο την αποτύπωση της ικανότητας
κρίσης, πνευματικής συγκρότησης του υποψηφίου και εκφραστι-
κής ικανότητάς του.
Προφορική συνέντευξη: Η προφορική συνέντευξη θα περιλαμβάνει
συζήτηση σχετική με την αντίληψη του μαθητή για θέματα ευρύτερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος με σκοπό να ελεγχθεί η θρησκευτική συνείδηση και η πνευματική και ηθική συγκρότηση του υποψηφίου.
Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.
Αθήνα 24 Μαΐου 2012
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)