6/6/12

Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική ιστορία και την Εκκλησία

Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός από 12 συνιστώσες. Και μπορεί να κατεβαίνει στις εκλογές αυτές ως ενιαίο κόμμα για να λάβει τις 50 έδρες του κοινοβουλίου ως μπόνους στην περίπτωση που εκλεγεί πρώτο κόμμα, όμως δεν παύει να διατηρεί εντός του τις συγκεκριμένες συνιστώσες. Μία από αυτές τις συνιστώσες είναι το ΚΟΚΚΙΝΟ. Στην ιστοσελίδα της συνιστώσας αυτής διαβάζουμε «ενδιαφέρον» άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου: η επίσημη αγιογραφία και οι εθνικοί μας μύθοι». Μεταξύ άλλων σημειώνεται στο άρθρο αυτό:
- Από τους μεγαλύτερους μύθους που συνοδεύουν την ιστορία της «τουρκοκρατίας» είναι ο μύθος του κρυφού σχολειού.
- Η Εκκλησία (μέσω του Πατριαρχείου) υπήρξε θεσμός πλήρως ενταγμένος στο οθωμανικό σύστημα εξουσίας και έγινε η μοναδική πολιτική, διοικητική και πνευματική αρχή των Οθωμανών χριστιανών..
Η περιουσία των εκκλησιών, των μοναστηριών και των ευαγών θρησκευτικών ιδρυμάτων ανήκε στον Πατριάρχη και τους επισκόπους, που ήταν οι διαχειριστές της. Ο πυρήνας του ρόλου της Εκκλησίας ήταν να κρατά το ορθόδοξο γένος πειθήνιο, ώστε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο οθωμανικό κράτος. Η αποτυχία στο ρόλο αυτό τιμωρούνταν όπως και στην περίπτωση κάθε άλλου υψηλόβαθμου Οθωμανού αξιωματούχου, δηλαδή συνήθως με θάνατο, κι αυτό συνέβη στην περίπτωση του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’.
-Η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η πάλη των τάξεων στο εσωτερικό της και η επιθετικότητα της δυτικής αποικιοκρατίας αποτέλεσαν το ιστορικό υπέδαφος της Επανάστασης του 1821
- Η γενοκτονία του μουσουλμανικο-εβραϊκού πληθυσμού της Τριπολιτσάς και το διαγούμισμα των περιουσιών τους μετά την άλωσή της και η άρνηση των προκρίτων των Σπετσών να δεχθούν πρόσφυγες από τον Μοριά το 1822 συνάδουν μια χαρά με την κουλτούρα των ανθρώπων και των κέντρων εξουσίας του 19ου αιώνα και όχι με της αγιογραφίες του Αγώνα της Ακαδημίας Αθηνών.
Τέτοιες απόψεις έχουν για την ελληνική ιστορία, την Επανάσταση του ΄21 και το ρόλο της Εκκλησίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!
Αν αντέχετε την «αριστερή» συριζιακή αντίληψη για την ελληνική ιστορία διαβάστε ολόκληρο το παραπάνω άρθρο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)