1/7/12

Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, "Εκκλησία και Πολιτεία, μπορούν μαζί να κάνουν πολλά"

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, συναντήθηκε στο Υπουργείο με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Επίσκοπο Διαυλείας κ.Γαβριήλ και τον Πρωτοσύγκελο π. Μάξιμo, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που ο ίδιος είχε με τον κ. Ιερώνυμο λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και μετά από νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος..
Στην συνάντηση μετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κα Άννα Στρατινάκη και ο Προϊστάμενος της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Χρήστος Ντίκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο εκφράστηκε το ενδιαφέρον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για συμμετοχή της σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς επίσης και σε κάθε δράση που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φτώχειας, τη στήριξη των απόρων και ιδιαίτερα των αστέγων πολιτών.

Ο κ. Νικολόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους της Ελλαδικής Εκκλησίας για το ενδιαφέρον τους, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου για όσα, σε πρωτόλεια μορφή είχαν συζητήσει πριν τις εκλογές, επισημαίνοντας πως από την προσεχή εβδομάδα κιόλας, θα ξεκινήσει μια στενή συνεργασία του Υπουργείου και της Αρχιεπισκοπής, με στόχο την εξειδίκευση δράσεων που θα αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών από την φτώχια και την ανεργία.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Είναι ακλόνητη και πολλές φορές εκφρασμένη πεποίθησή μου πως Εκκλησία και Πολιτεία, μπορούν μαζί να κάνουν πολλά και να προσφέρουν τεράστιες ανάσες στους πολίτες που πλήττονται από την ανεργία και την φτώχια. Και όσο μεγαλύτερες είναι οι κοινωνικές ανάγκες, τόσο μεγαλύτερη είναι η υποχρέωση όλων μας να προωθήσουμε μέσα από αυτή την αγαστή συνεργασία, δράσεις υπέρ του αναξιοπαθούντα πολίτη. Είμαι βέβαιος πως ανοίγεται μπροστά μας ένα λαμπρό πεδίο δράσης, στο οποίο η Εκκλησία με την ευαισθησία της, αλλά και την οργανωτική της δομή και την “τεχνογνωσία” της σε θέματα κοινωνικής οικονομίας μπορεί να προσφέρει πολλά. Εμείς, ως Υπουργείο, στηριζόμαστε στην Ελληνική Εκκλησία και θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ώστε μια νέα ελπίδα να φωτίσει ακόμα και τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε η οικονομική κρίση στον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)