30/9/12

Μικρό σχόλιο για τα εναντίον του Γέροντος Παϊσίου δημοσιεύματα

Με αφορμή τη σύλληψη του νεαρού διαδικτυακού υβριστή του Γέροντος Παϊσίου ακούστηκαν ουκ ολίγες άναρθρες κραυγές περί ελευθερίας του λόγου και κατάργησης των νόμων περί βλασφημίας, οι οποίοι περιορίζουν δήθεν την ελευθερία αυτή. Μετά τις κραυγές αυτές ήρθαν τώρα και νέα άρθρα, ακόμη και στα φύλλα κυριακάτικων εφημερίδων, με επικριτικά σχόλια τόσο για το Γέροντα Παΐσιο όσο και για το μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου και ο τάφος του αγίου Γέροντος.
Φυσικά ο άγιος Γέροντας Παΐσιος δεν έχει ανάγκη κανενός είδους υπεράσπισης ούτε και αξίζει τον κόπο να απαντά κανείς σε οποιαδήποτε ανοησία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο ή τα έντυπα μέσα. Η σφοδρή εναντίον του Γέροντος πολεμική των τελευταίων ημερών, όπως και κάποια πικρόχολα σχόλια ανθρώπων που κινούνται στο χώρο της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας, δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο παρά την αλήθεια της μεγάλης αγιότητας του Γέροντος Παϊσίου.
Διότι ποιος από τους μεγάλους αγίους δεν συκοφαντήθηκε; Και ο μεν Γέροντας Παΐσιος πρεσβεύει από τον Ουρανό για τους επικριτές και συκοφάντες του, οι περιλειπόμενοι όμως στην παρούσα πρόσκαιρη ζωή είναι τουλάχιστον αστείο να στηρίζονται στις κατά του Γέροντος Παϊσίου «πραγματείες» τους στις «αξιόπιστες» αναφορές αγιορειτών πατέρων που ανήκουν σε ακραίες ζηλωτικές ομάδες, οι οποίες ως γνωστόν ποτέ δεν θέλησαν να αποδεχθούν την προφανή αγιότητα του Γέροντος, απλώς και μόνον επειδή εκείνος δεν ανήκε στους δικούς τους ζηλωτικούς κύκλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)