10/10/12

ΗΠΑ: Ο Μιτ Ρόμνεϊ διατηρεί τους νόμους που νομιμοποιούν την άμβλωση

Δεν προτίθεται να περάσει αλλαγές στην αμερικανική νομοθεσία γύρω από τις αμβλώσεις «καθησυχάζει» ο Μιτ Ρόμνεϊ, στοχεύοντας να ενισχύσει την εικόνα του στο κέντρο του εκλογικού σώματος ενώ πλησιάζει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης. Αντιδρώντας, το στρατόπεδο των Δημοκρατικών κατηγόρησε τον Ρόμνεϊ για μικροπολιτικούς ελιγμούς.
Μιλώντας στο Ντεμόιν, ο Ρόμνεϊ ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάπόια νομοθεσία που αφορά στην άμβλωση την οποία να έχω υπόψη και η οποία θα μπορούσε να γίνει μέρος του προγράμματός μου».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο υποψήφιος πρόεδρος, προσπαθήσει με αυτόν τον τρόπο να «αλιεύσει» γυναίκες ψηφοφόρους που δυσανασχετούν με ορισμένα σημεία στην υποψηφιότητα Ρόμνεϊ.

Ορισμένοι του πιο συντηρητικού στρατοπέδου τάσσονται υπέρ νομοθετικών παρεμβάσεων που θα περιορίζουν το πλαίσιο γύρω από τις αμβλώσεις.

Στις ΗΠΑ, ακρογωνιαίος λίθος της νομιμοποίησης της άμβλωσης είναι η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστήριου στην υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ το 1973. Οι Δημοκρατικοί επέκρινε έντονα τον Ρόμνεϊ για την αναφορά, λέγοντας πως ο Ρεπουμπλικανός έχει προηγουμένως αναφέρει πως θα διορίσει μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο που μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση.

«Είναι ανησυχητικό που ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι τόσο πρόθυμος να παίξει πολιτική με τόσο σημαντικά ζητήματα» ανέφερε η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ομπάμα Λις Σμιθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)