12/10/12

Ἠλίας Mπάκος, Ἀναμένουμε ὁ “ΚΑΙΡΟΣ” νά μᾶς δηλώσει ὅτι δέν συμφωνεῖ μέ τά πιλοτικά Προγράμματα

Ἀπάντησις εἰς μίαν διαμαρτυρίαν
Στό ἄρθρο μας: Οἱ κατ᾽ ἐπίφασιν καί κατ᾽ εὐφημισμόν “Ἐμπειρογνώμονες γιά τήν ἐκπόνηση νέου Προγράμματος Σπουδῶν στά θρησκευτικά Δημοτικοῦ και Γυμνασίου” (ΟΤ. ἀριθμ. φ. 1944, 05-10-2012) ἀπευθύναμε θερμή ἔκκληση προς τό ΔΣ τοῦ Θεολογικοῦ Συνδέσμου “ΚΑΙΡΟΣ”: “νά ἀναθεωρήσουν τις ἀπόψεις περί θρησκειολογικοῦ-Πανθρησκειακοῦ μαθήματος γιά το ΜτΘ”. Γιά τήν ἔκκλησή μας αὐτή ὁ Πρόεδρος τοῦ ΚΑΙΡΟΥ, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 1 κ. Ἀνδρέας Ἀργυρόπουλος διαμαρτυρόμενος μᾶς ἐδήλωσε (τηλεφωνικά) ὅτι ὁ “ΚΑΙΡΟΣ” δέν εἶναι ὑπέρ ἑνός θρησκειολογικοῦ - Πανθρησκειακοῦ θρησκευτικοῦ Μαθήματος. Η δήλωση αὐτή τοῦ Προέδρου τοῦ “ΚΑΙΡΟΥ” ἐμποιεῖ ἰδιαίτερη χαρά στούς θεολόγους, πού ἀγωνίζονται γιά τον ὀρθόδοξο χαρακτήρα τοῦ Μαθήματος.
Ἀναμένουμε ἐπίσης μέ συναδελφική χαρά νά μᾶς δηλώσει ὅτι:
α) δέν συμφωνεῖ μέ τά πιλοτικά Προγράμματα στά ὁποῖα συμμετεῖχαν στήν Ἐπιτροπή Σύνταξής τους βασικά μέλη τοῦ “ΚΑΙΡΟΥ”,
β) ὅτι ὁ “ΚΑΙΡΟΣ” καί τά μέλη του δέν τάσσονται ὑπέρ τῆς ἀπαλλαγῆς καί τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανῶν μαθητῶν ἀπό τό μάθημα τῶν θρησκευ τικῶν,
καί ἐκ τρίτου παρακαλοῦμε νά μᾶς ἀποσταλεῖ τό Καταστατικό ἱδρύσεως και λειτουργίας τοῦ θεολογικοῦ Συνδέσμου “ΚΑΙΡΟΣ”.
Μέ συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ἠλίας Δ. Mπάκος
Ορθόδοξος Τύπος, 12/10/2012

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΠΑΚΟ!

ΕΥΓΕ!

ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ!

Ανώνυμος είπε...

Το καταστατικό του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ "ΚΑΙΡΟΣ - για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης" μπορείται να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (http://www.kairosnet.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=141&Itemid=26). Είναι δημοσιευμένο και σε κοινή θέα.

Ανδρέας Αργυρόπουλος είπε...

Κύριε Μπάκο σας είπα ότι γράψατε ψέματα και ότι μας συκοφαντείτε ,μου είπατε ότι θα επανορθώσετε και αντ'αυτού το σημερινό δημοσίευμα....λυπάμαι για την κατάντια σας...αφού δε μπορούμε να συνενοηθούμε ως αδέλφια ......θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο τρόπο...δε σας απειλώ, σας ενημερώνω...και εσάς και τους συνοδοιπόρους σας...ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ Κ.ΜΠΑΚΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΗΛΙΑ ΜΠΑΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

κ. Αργυρόπουλε με μπερδέψατε. Σε τι σας συκοφαντεί ο κ. Μπάκος; Είστε υπέρ του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος και εκείνος λέει ότι είστε υπέρ του θρησκειολογικού; Ή μήπως το αντίθετο; Και γιατί θυμώνετε τόσο; Και ποιοι είναι οι συνοδοιπόροι του κ. Μπάκου;
Αν έχετε την καλοσύνη και μου απαντήσετε, έχω και άλλα τινά να σας ερωτήσω.
Ι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν βλέπω καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ συκοφαντία του κ. Μπάκου. Αντίθετα βλέπω πολύ μεγάλη υποχωρητικότητα ενώ τα πράγματα βοούν...

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολύ ψηλά δε σήκωσε τον αμανέ ο κ.Αργυρόπουλος που τάχατες δεν απειλεί αλλά ενημερώνει;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Ηλία Μπάκο!


Περιμένουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του αγωνιστή Ηλία Μπάκου, συγκεριμένες και σαφείς χωρίς αποπροσανατολισμούς, πλατυασμούς και πασπαλίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να φοβάται ούτε και ο κ. Μπάκος ούτε όποιος που αγωνίζεται για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών τίποτα και κανένα. Έχει τον Θεό μαζί του και όλοι οι υπόλοιποι δεν τίποτα. Αγώνιζεται σωστά για τις ψυχές των Ελληνοπαίδων και δεν πρέπει να φοβάται κανέναν.
Πράττει έργο θεάρεστο.

Αλ.

ΚΩΝ. είπε...

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΟΣ να μην πτοηθεί κανένα φασισμό οποιασδήποτε μορφής, κρυφό ή φανερό αλλά να συνεχίσει τον αγώνα του για την Ορθόδοξη παιδεία στην δυστυχισμένη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΟΛΟΛΟΓΩΝ!

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Λάβαμε από τον κ. Μπάκο την παρακάτω Απάντηση –σχόλιο:

Οφειλόμενη Απάντηση
Θεωρώ ότι δεν μου επιτρέπεται να ανοίξω διάλογο με ύφος και λεξιλόγιο του συναδέλφου και προέδρου του Θεολογικού Συνδέσμου “ΚΑΙΡΟΣ”, κ. Ανδρέα Αργυρόπουλου. Ο διάλογος γίνεται -πρέπει να γίνεται- επί θεολογικής και επιστημονικής βάσεως και με κανόνες ευπρέπειας και τάξεως. Κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου “πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν γινέσθω” (Α’ Κορ. 14,40). Και στην προκειμένη περίπτωση ας θυμηθούμε τα λόγια του Μακρυγιάννη: “όταν μου θίγουν την πατρίδα και τη θρησκεία, εγώ θα μιλήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάνουν”. Εμείς πάντα θα θέτουμε θέμα Ορθοδόξου χριστιανικής αλήθειας και πίστεως, και μάλιστα όταν αναφερόμαστε σε θέματα Ελληνορθοδόξου Παιδείας.
Ηλίας Μπάκος
Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογος
Γενικός Γραμματέας της ΠΕΘ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)