16/11/12

Με χρηματοδοτούμενη Μελέτη ξεκινούν οι διεργασίες για τις αλλαγές στο Λύκειο

Μελέτη για το Λύκειο και την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, εν όψει του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται, ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας.
Το Αντικείμενο της Μελέτης θα είναι η αποτύπωση της σημερινής κατάστασης στο Λύκειο, με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και προτάσεις εν όψει της νομοθετικής ρύθμισης για το Λύκειο. Σκοπός της μελέτης είναι να καταλήξει σε προτάσεις που θα αξιοποιηθούν στην κατάρτιση σχεδίου νόμου για το Λύκειο και να υποβάλλει σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την εφαρμογή του θεσμού στην εκπαίδευση.
Στην ίδια μελέτη συμπεριλαμβάνεται υποβολή πρότασης για τη μεταρρύθμιση στη Τεχνική -Επαγγελματική Εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη την μελέτη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης που είχε εκπονηθεί από το Διόφαντο στο πλαίσιο σχετικού έργου. Ο Ανάδοχος θα καταλήξει σε σχέδιο νόμου για το Τεχνολογικό - Επαγγελματικό Λύκειο και σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την εφαρμογή του θεσμού στην εκπαίδευση. Προϋπολογισμός 36,900.00 ευρώ.
Σχόλιο ιστολογίου μας: Τελικά οι αλλαγές στο Λύκειο μπορούν να στηρίζονται σε προτάσεις που θα κάνει ένας Ανάδοχος μέσα από μία χρηματοδοτούμενη Μελέτη; Και ποιος αλήθεια μπορεί να γίνει Ανάδοχος αυτού του έργου; Πόση θα είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών που δουλεύουν στις τάξεις στις σχεδιαζόμενες αλλαγές; Θα ζήσουμε πάλι την άνωθεν επιβολή έτοιμων σχεδίων και προειλημμένων αποφάσεων; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!!!!
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)