17/12/12

Ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά


Ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου απάντησε σε Ερώτηση της βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά. Στην Απάντησή του ο Υφυπουργός αναφέρει:
Σύμφωνα με την αριθμ. 113714/Γ2 (ΦΕΚ 2335, τ.β.') Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πιλοτική εφαρμογή του διδακτικού αντικειμένου Θρησκευτικά» εκπονήθηκαν τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών μετά από πρόταση του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τα οποία εφαρμόζονται στα 99 Πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία που ορίστηκαν με την αριθμ. 97911/Γ1/31.08.2012 (ΦΕΚ 2121/2011, τ.β') με θέμα: «Ορισμός των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την Πιλοτική Εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών».

Το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελεί ανεξάρτητο διδακτικό/μαθησιακό πεδίο. Σύμφωνα με την αριθμ. Φ. 12/819/104706/Π/13-9-2011 (ΦΕΚ 2156/2011, τ.β') Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ολοήμερων Πιλοτικών Δημοτικών Σχολείων» μεταξύ άλλων αναφέρεται και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα ως εξής:

Επιπλέον, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του στα σχολεία και επεξεργάζεται παιδαγωγικά και επιστημονικά τα διάφορα στοιχεία που εμφανίζονται κατά την πειραματική αυτή διαδικασία. Ακολούθως, όπως προβλέπεται από την εξέλιξη του έργου για το Νέο Σχολείο, η ίδια Επιτροπή θα καταθέσει εκ νέου το Π.Σ. με αναμορφώσεις, αλλαγές και βελτιώσεις όπου αυτές κριθούν απαραίτητες.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Θ.Παπαθεοδώρου για νέο ΠΣ στα Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)