18/1/13

Ποια είναι η σκοπιμότητα του συνεδρίου "Εκκλησία και Αριστερά";

«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ
Διήμερο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», διοργανώνει το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη, 22-23 Ιανουαρίου).
Στο συνέδριο θα παραστεί και θα μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυµος, αλλά κανένας από τους επικεφαλείς της «άλλης πλευράς», (Τσίπρας, Κουβέλης και Παπαρήγα). Θα παραστούν και θα μιλήσουν επίσης, οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιµος, ο μητροπολίτης Δηµητριάδος Ιγνάτιος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστοµος και ο Σιατίστης Παύλος. Κατά… διαβολική σύμπτωση
πρόκειται για τους μητροπολίτες εκείνους που πριν από λίγο καιρό έκαναν πρωτοφανή στα χρονικά πολιτική παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής. Κι όταν προκλήθηκαν, δήλωσαν πως προτιμούν τους αθέους από τους χρυσαυγίτες! Ήρθε, λοιπόν, η ώρα που το αποδεικνύουν κιόλας!

Από τα μαρξιστικά κόμματα θα παραστούν μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης (ο οποίος προ μηνός περίπου είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, με ακραίες αντιχριστιανικές προτάσεις…) και άλλα 2-3 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ δε θα παρευρεθεί κανείς. Είναι φανερό, πως οι μαρξιστές σνομπάρουν την πρωτοβουλία κάποιων παραγόντων της Εκκλησίας. Αλγεινή εντύπωση στο πλήρωμα της Εκκλησίας, έχει προκαλέσει και το σύμβολο για το συνέδριο, που είναι μια υψωμένη αριστερή γροθιά που κρατάει έναν Σταυρό.

Μόνο, που οι υψωμένες αριστερές γροθιές δεν κρατούν, αλλά σπάζουν Σταυρούς, θέτουν εκτός νόμου την Ορθοδοξία και σκοτώνουν ιερείς και πιστούς, όπως δείχνει η ιστορική διαδρομή των αντιχρίστων οπαδών του Μαρξ, που χαρακτήριζε την θρησκεία «όπιο του λαού». Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ένα μικρό μόνο απόσπασμα από τα πολύτιμα στοιχεία που παραθέτει στο εξαιρετικό βιβλίο του «Λένιν, ο εγγονός του Ισραήλ», ο Γ. Δημητρακόπουλος:

«Το 1922, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, εξετελέσθησαν 28 Μητροπολίτες, 2.691 ιερείς, 1.962 καλόγεροι και 3.447 μοναχές. Όσοι ιερείς γλίτωσαν τα χειρότερα, χαρακτηρίσθησαν {«παρασιτικά στοιχεία που ζουν με εισοδήματα που δεν προέρχονται από μισθούς» και αφού δεν είχαν πόρους για τα προς το ζην, αναγκάσθηκαν να περιπλανώνται προς αναζήτηση στέγης και τροφής. Καθιστώντας τους ιερείς «περιπλανώμενους», ο σιωνισμός έπαιρνε εκδίκηση για τους περιπλανώμενους Ιουδαίους…»

Ποια είναι η σκοπιμότητα ενός τέτοιου συνεδρίου; Οι… κακές γλώσσες λένε πως είναι ιδέα της αμερικάνικης πρεσβείας, για τον εξωραϊσμό του ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια των πιστών. Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)