27/1/13

Προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας...

Ο Άγγελος Κωβαίος στο ΒΗΜΑ υπογράφει άρθρο με τίτλο "Αλ. Τσίπρας: Μεταξύ Ομπάμα και Εκκλησίας". Γράφει χαρακτηριστικά: 
"Η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας, όπως αυτή επισημοποιήθηκε στο συνέδριο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», φαίνεται ότι δεν είναι ούτε συγκυριακή ούτε τυχαία.
Σύμφωνα με ενδείξεις και από τις δύο πλευρές, η διαδικασία βασίζεται στην εκπεφρασμένη αμοιβαία διάθεση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για συζήτηση και συνεννόηση, όσο και αν το ζήτημα δεν δημοσιοποιείται εμφατικά.

Το πρώτο επίσημο δείγμα ήταν η πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στην κηδεία του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προ δύο μηνών.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκαν μεν πτυχές στις οποίες το χάσμα φαίνεται μεγάλο (π.χ. η εκκλησιαστική περιουσία), ταυτοχρόνως όμως επιβεβαιώθηκε ότι Εκκλησία και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολύ κοντά στα ζητήματα των δικτύων αλληλεγγύης. Παράλληλα και παρά τις «παραφωνίες» κατέστη σαφές από τις τοποθετήσεις ιεραρχών όπως αυτή του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αποφασισμένη να διαχωρίσει τη θέση της από τη δράση της Χρυσής Αυγής. «Η Εκκλησία είναι αντίθετη σε κάθε αντιχριστιανική πράξη. Και αντιχριστιανική πράξη είναι καθετί που ξεχωρίζει τους ανθρώπους, από τη φυλή, το χρώμα του δέρματός τους, την πίστη τους σε ανώτερους και κατώτερους. Αρα κάθε φαινόμενο ρατσιστικής αντιμετώπισης των ανθρώπων, που είναι ουσιαστικά φαινόμενο ναζιστικής νοοτροπίας, είναι απορριπτέο. Και δεν αρμόζει, επιτρέψτε μου να πω, όχι μόνο σε έναν καλό χριστιανό, αλλά ούτε σε έναν Ελληνα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παύλος κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)