23/1/13

Τάσος Κουράκης, Κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος - Φόρος υπέρ της Εκκλησίας σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι


Στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μεγάλες «αποκαλύψεις» για την εκκλησιαστική περιουσία, έδωσε τη δική του ερμηνεία στον όρο «επικρατούσα θρησκεία», αναφέρθηκε στο «μεγάλο έγκλημα» που ετοιμάζει η Μονή Ιβήρων με εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική κ.α. Πρότεινε την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Αυτά και άλλα πολλά… ακούστε στην εισήγηση του Τάσου Κουράκη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ε ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ.ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΓΙΝΗΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ?ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΦΩΝΑΣΚΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ.ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΦΥΧΡΟΙ ΟΥΤΕ ΘΕΡΜΟΙ ΑΛΛΑ ΧΛΙΑΡΟΙ ΚΑΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΜΕΤΟ?

Αντιοικουμενιστής είπε...

Είμεθα διαπύρως ευγνώμονες εις τους εν Ελλάδι μαρξιστάς διότι ανερυθρίαστα και με ωμόν τρόπον απεκάλυψαν τα σχέδιά των δια την Ορθόδοξον Εκκλησίαν επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψίν μου ότι το ανίερον τούτο συνέδριον ομοιάζει με τράπεζαν δείπνου εις την οποίαν συνδαιτυμόναι εισί οι βαρείς λύκοι του μαρξισμού και οι αφελείς αμνοί των εν τω Α.Π.Θ. θεολογικών σχολών. Οι μαρξισταί δηλώνουν θρασυτάτως ότι θα εξαφανίσουν οτιδήποτε έχει σχέσι με την Ορθόδοξον Εκκλησίαν και οι αφελείς μεγαλοκαθηγηταί ανακάλυψαν ότι συμφωνούν εις τας διακηρύξεις των εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας! Μεγίστη η επιτυχία υμών ελογιμότατοι...

Ανώνυμος είπε...

Αν πληρώνουν τους ιερείς όσοι δηλώνουν ΧΟ, θα αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά δηλωμένων άθεων παγκοσμίως.Τύφλα να έχει η Σουηδία!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Η ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κι ἐγὼ ποὺ δὲν εἶμαι ψηφοφόρος τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ζητῶ νὰ πληρωθῇ ὡς βουλευτὴς ἀπὸ τοὺς ψηφοφόρους του...

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ευρηματικη σωστη και δικαιη η σκεψη.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)