11/2/13

Παραίτηση του Πάπα (και ένα σχόλιο)

Έγραψε πριν λίγες μέρες στο ιστολόγιο μας ο σχολιαστής «Στέλιος Γ.» το εξής επιτυχημένο σχόλιο για τον Πάπα: «ΠΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ 4ΤΡΟΧΑ. ΑΠΟ ΦΛΕΒΟΘΡΟΜΒΟΣΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ. ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ». Και σήμερα ήρθε η είδηση της παραίτησης του Πάπα.
Αιφνιδιαστική παραίτηση του Πάπα
Αποχωρεί στο τέλος του μήνα από τον θρόνο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, σύμφωνα με πηγές του Βατικανού. Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ηλικίας 85 ετών, ανέλαβε το 2005 τον θρόνο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετά τον θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Φρεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο Πάπας θα αποχωρήσει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 20.00 το βράδυ.
Πρόκειται για μία εντελώς απροσδόκητη εξέλιξη που αποτελεί την πρώτη παραίτηση Πάπα μετά το 1415. Το κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα επιφορτιστεί με την εκλογή του νέου Πάπα αναμένεται να συνεδριάσει στα μέσα Μαρτίου, οπότε -όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- η εκλογή του νέου Ποντίφικα θα έχει ανακοινωθεί περί τα τέλη Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι ο εκκλησιαστικός νόμος επιτρέπει την παραίτηση του εκάστοτε Πάπα, εφόσον ο ίδιος ο Ποντίφικας το επιθυμεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου σήμερα, είναι να είσαι Πάπας... Ξέρεις τί είναι να πρέπει να τρέξεις τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία 85 χρονών; Και ...τα θηρία έχουν τα όριά τους!

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας πάπας που προσέθεσε κι άλλα ανομήματα στο κομβολόγιο των ανομημάτων του εγκληματικού παπικού θεσμού.

Γιώργος είπε...

Φοβερό το σχόλιό σου ανώνυμε 4:55 !!
Έχουμε κι εμείς κάτι παρόμοια....θηριάκια, γέρικα και μη!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)