6/2/13

Εγκρίθηκε η εκτύπωση των τωρινών βιβλίων Θρησκευτικών Δημοτικού για το επόμενο σχολικό έτος


Με απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εγκρίθηκε η παραγωγή και διανομή των διδακτικών βιβλίων του Δημοτικού σχολείου από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) -“Διόφαντος”» για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του σχολικού έτους 2013-14. Στον κατάλογο των βιβλίων που περιέχονται στο σχετικό πίνακα υπάρχουν και τα βιβλία Θρησκευτικών όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου (από Γ΄ - Στ΄ τάξη) καθώς και τα αντίστοιχα βιβλία Δασκάλου.

Δείτε την Απόφαση

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σημαίνει ότι το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά δεν θα εφαρμοστεί;

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Το νέο ΠΣ για τα Θρησκευτικά δεν στηρίζεται στα τωρινά βιβλία. Προφανώς η εντολή για εκτύπωση των ίδιων βιβλίων και για την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014) σημαίνει ότι αναβάλλεται (επ' αόριστον;) η γενίκευση της εφαρμογής του νέου ΠΣ στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν επιχειρηθεί η εφαρμογή του νέου ΠΣ παρά την διανομή στους μαθητές των βιβλίων αυτών, κάθε δάσκαλος μπορεί εύκολα να στηρίξει τη διδασκαλία του στα βιβλία που θα έχουν δοθεί στους μαθητές και όχι στο νέο προβληματικό (για χίλιους λόγους που έχουμε πολλές φορές αναπτύξει) Πρόγραμμα Σπουδών.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ Π.Σ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΦΟΥ Η 4η ΣΤΗΛΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ Π.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΔΙΔ. ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 20ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντικό να δούμε δύο θέματα:
1) Τι γίνεται με τα Θρησκευτικά στα σχολεία που έχουν επιλεχθεί ως Πιλοτικά.
2) Έχει γίνει η ανάθεση του Προγράμματος Σπουδών για το Λύκειο. Αυτό προφανώς θα ολοκλήρωνε το προηγούμενο Δημοτικού - Γυμνασίου. Τι θα γίνει τώρα, με το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)