6/4/13

Το ΣτΕ αποφασίζει για το τζαμί στον Ελαιώνα μετά την προσφυγή του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει τελικά ν’ αποφασίσει για τη δημιουργία ή μη ισλαμικού Τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής (τζαμιού), μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, φορείς και κάτοικοι της περιοχής.
Στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συζητήθηκαν το πρωί συζητήθηκαν οι σχετικές προσφυγές με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
Το Τζαμί (χωρητικότητας 750 ατόμων) θα στεγαστεί στο Κεντρικό Συνεργείο Αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του, η οποία θα καλυφθεί από το υπουργείου Παιδείας, θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ
και κατά της δημιουργίας τάχθηκαν επίσης ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ενώ παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάνει λόγο για παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης γιατί προϋπόθεση για την κατασκευή Τεμένους υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε ερευνηθεί, κάτι όμως που δεν έχει γίνει, εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων του Βοτανικού..
Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη μάλιστα έθεσε εθνικό θέμα αλλά και θέμα αποδόμησης της συνοχή της κοινωνίας.
Απ΄την πλευρά του ο δικηγόρος του Μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο Μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει Τέμενος, ενώ ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για του Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στην χώρας μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους. Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)