17/4/13

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Πνευματικά άνθη Μεγάλου Βασιλείου

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, Πνευματικά άνθη Μεγάλου Βασιλείου. Ο συγγραφέας σημειώνει στον Πρόλογο του βιβλίου: «Το να μελετήσεις τα έργα του Μεγάλου Βασιλείου είναι σαν να μπεις σ’έναν κήπο με ποικιλία καλλιεργειών. Χαίρεσαι τη σοφία του, θαυμάζεις την εμπειρία του, ενθουσιάζεσαι με τον καθαρό και αυστηρό του λόγο και μένεις κατάπληκτος από τις προσωπικές του περιπέτειες. Όμως οι άνθρωποι της εποχής μας δεν μπορούν να μελετήσουν τα κείμενα του Αγίου, γι’αυτό καταφεύγουν στις μεταφράσεις. Αλλά και πάλι δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο για να εντρυφήσουν σε αυτά. Έτσι μένουν άγνωστα στους πολλούς, παρόλο που όλοι τιμούν τον Άγιο και αναγνωρίζουν ότι πράγματι υπήρξε Μέγας.
Σε τούτο το βιβλίο σχολιάζω σύντομα αποσπάσματα από τα έργα του Μεγάλου Βασιλείου, για να γίνουν προσιτά τα σωτηριώδη μηνύματά τους, τα οποία τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος που επιλέγει την εν Χριστώ ζωή. Ελπίζω να ωφελήσει πνευματικά, δίνοντας τα αναγκαία ερεθίσματα».
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δεκατέσσερα θέματα
που αναπτύσσονται το καθένα με κάποιες από τις σχετικές σε αυτό αναφορές του μεγάλου Διδασκάλου. Μερικές από τις θεματικές ενότητες είναι: Αγάπη, Άγιοι, Ιερωσύνη, Νηστεία, Συκοφαντία, Θλίψεις, Αιρετικοί, Θυμός και άλλα.
Δείτε όλα τα βιβλία του Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση στο ιστολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)