Το γενικό πλάνο για τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων που ακολουθεί η κυβέρνηση εκτελώντας πιστά τις εντολές της τρόικας προβλέπει:
- 4.200 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα έως τέλος Ιουλίου
- επιπλέον 8.300 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα έως τέλος Σεπτεμβρίου
- επιπλέον 12.500 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα έως τέλος Δεκεμβρίου.
Στην πρώτη φάση το Υπουργείο Παιδείας «προσφέρει» 2.000 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.
Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς των 52 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργούνται με το συζητούμενο στη Βουλή πολυνομοσχέδιο.
Στη δεύτερη φάση (έως τέλος Σεπτεμβρίου) το Υπουργείο θα «προσφέρει» επιπλέον 1.500 εκπαιδευτικούς. Μέχρι στιγμής τα ρεπορτάζ κάνουν αναφορά «σε 1.500 εκπαιδευτικούς με αδυναμία άσκησης καθηκόντων». Είναι όμως αμφίβολο και ότι υπάρχουν τόσοι εκπαιδευτικοί με αδυναμία άσκησης καθηκόντων και ότι τους γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας και ότι αυτή θα είναι η επιλογή του Υπουργείου για τη διαθεσιμότητα έως τέλος Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι για τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών μέχρι τον Ιούλιο είχαν δημοσιευτεί ποικίλα σενάρια με επικρατέστερο αυτό που ήθελε να τίθενται σε διαθεσιμότητα καθηγητές Πληροφορικής και Γυμναστές. Η τελική απόφαση του Υπ. Παιδείας ήταν εντελώς διαφορετική και δεν είχε αναφερθεί σε κανένα δημοσίευμα.
Για τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τέλος Δεκεμβρίου (μετά το Σεπτέμβριο) δεν γίνεται ακόμη σαφής λόγος. Ποιος όμως θα εμποδίσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ζητήσει τη «συμβολή» του Υπουργείου Παιδείας και σε αυτή τη φάση διαθεσιμότητας;
Και έπεται το 2014…
Πόσο αξιόπιστο μπορεί άλλωστε να είναι το Υπουργείο Παιδείας όταν μέσω non paper δηλώνει ότι «οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.000 σε συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες», την ίδια όμως στιγμή δεν αρνείται τη «συμμετοχή» του στη β΄ φάση διαθεσιμότητας (έως Σεπτέμβριο) με 1.500 εκπαιδευτικούς;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου