23/3/14

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης'' για το 2ο σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών για την αξιολόγηση

Συνεχίστηκε η γελοιοποίηση υπουργείου και προθύμων στελεχών στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Η μαζική και μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών υποχρέωσε όσους πέρασαν τελικά, να μπουν από ένα μικρό πορτάκι σαν κυνηγημένοι και πάντα με την προστασία ΜΑΤ
Συνεχίστηκε η γελοιοποίηση υπουργείου και προθύμων στελεχών στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Η μαζική και μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών υποχρέωσε όσους πέρασαν τελικά, να μπουν από ένα μικρό πορτάκι σαν κυνηγημένοι και πάντα με την προστασία ΜΑΤ
Η γελοιοποίηση και ο εξευτελισμός είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν και αυτό το σεμινάριο των σχολικών συμβούλων της Β' βάθμιας, για την αξιολόγηση. Σιδερόφραχτο ήταν από τις 12.00 το μεσημέρι το Υπουργείο Παιδείας, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνει κατορθωτό να περάσουν τα πρόθυμα στελέχη του χωρίς "να συναντηθούν" με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Έτσι, από νωρίς παρατάξαν κλούβες κάθετα στους γύρω δρόμους και στη γέφυρα που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική είσοδο του υπουργείου, και διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους πρώτους συγκεντρωμένους. 

100_5389
100_5392
Αλλά οι διαδηλωτές πλήθαιναν συνεχώς, δεκάδες σύλλογοι Π.Ε. με τα πανό τους, οι ΕΛΜΕ που λίγες ώρες πριν διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να περάσουν τους αξιολογητές-σχολικούς συμβούλους από τις δύο βασικές πόρτες του υπουργείου. Τα μπλόκα των εκπαιδευτικών ήταν πολυάριθμα (πολύ μεγαλύτερα από το Σάββατο 15/3), απέκλειαν το υπουργείο από τρεις μεριές (κεντρική είσοδο, είσοδο ΣΕΛΕΤΕ και γέφυρα), πράγμα που καθυστούσε ανεύφικτη τη μεταφορά των αξιολογητών με τα πόδια ή με ταξί, όπως την προηγούμενη φορά.
Μέχρι τις 4.30 (ώρα έναρξης του σεμιναρίου) στο υπουργείο βρίσκονταν 38 σχολικοί σύμβουλοι από τους 230 περίπου που αντιστοιχούσαν.
DSCN3997
DSCN3999
ΟΛΜΕ: Νέα συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

φωτο2
φωτο5
DSCN4003
DSCN4004
DSCN4005
DSCN4007
DSCN4013
DSCN4016
DSCN4017
DSCN4019
DSCN4024
100_5482
DSCN4025
DSCN3994
DSCN3987
100_5421
Όσοι πέρασαν τελικά, (περί τους 100 μετά τις 18.00), πέρασαν με πουλμανάκια που επιστράτευσε το υπουργείο, από μια μικρή πίσω πόρτα και πάντα με τη συνοδεία ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, κρύβωντας τα πρόσωπά τους και αντιμετωπίζοντας τη χλεύη χιλιάδων εκπαιδευτικών, επιβεβαιώνοντας με τη στάση τους απολύτως το σύνθημα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι: Για την εξουσία, άξιοι σημαίνει, απεργοσπάστες, γλύφτες και υποταγμένοι.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες τις εισόδου τους την επόμενη ημέρα. Πούλμαν και μηχανές των ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ να τους ακολουθούν. Κάθε συνειρμός με τα γερμανικά καμιόνια και τα τρίκυκλα της κατοχής είναι απολύτως φυσικός!!!
Φωτογραφία
Υποθέτουμε ότι και πάλι το υπουργείο θα εκδόσει ανακοίνωση ότι έχει τις υπογραφές όλων των σχολικών συμβούλων που έπρεπε να συμμετέχουν στο σεμινάριο. Δε θα μας κάνει εντύπωση. Εκτός από λόγους γοήτρου, υπάρχει ένας πιο υλικός λόγος αυτών των ανακοινώσεων: Για να πάρουν τα επιτροπάτα και οι επιμορφωτές τα χρήματα του ΕΣΠΑ και γι' αυτό το σεμινάριο και για να δικαιολογηθούν τα κονδύλια των μετακινήσεων. Άλλωστε 1.500.000 ευρώ είναι το αντίστοιχο ΕΣΠΑ. Έτσι, θα το αφήσουν να φύγει από τα χέρια τους!
Οι εκπαιδευτικοί ανανεώνουν το ραντεβού τους δηλώνοντας ότι θα μπλοκάρουν όλα τα σεμινάρια. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί της Α' βάθμιας οφείλουν μεγάλη απάντηση στο σεμινάριο των σχολικών συμβούλων της Α' βάθμιας που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6/4. 
ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ! ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΗ ΠΛΑΤΗ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟς ΚΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)