22/3/14

Για πρώτη φορά το 2012 ήταν περισσότεροι οι πολιτικοί από τους θρησκευτικούς γάμους

Πολιτικός-θρησκευτικός 1-0
Πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, το 2012 έγινε η μεγάλη ανατροπή λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το 1982 η αναγνώριση του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα
ήταν από τις πρώτες αποφάσεις της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου που θεσμοθέτησε τον προαιρετικό πολιτικό γάμο. Είκοσι δύο χρόνια μετά, οι πολιτικοί γάμοι είναι περισσότεροι από τους θρησκευτικούς.
Ο πολιτικός γάμος για πολλά χρόνια ήταν ελάχιστα δημοφιλής στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η Εκκλησία πολύ σύντομα έπαψε να ασχολείται με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
enikos.gr με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε πολύ λιγότερο από χρόνια μετά το 2008 και τις απαλλαγές από τα θρησκευτικά οι μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα θα είναι μουσειακό δείγμα.
Πάντα ο νομοθέτης βλέπει πιο μακριά από τον κάθε χαζοχαρούμενο που κραυγάζει!

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει επ αυτού να πει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών;
Τα συσσίτια να ναι καλά...!

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο αίσχος το ξεχάσαμε; Που συζούν κανονικότατα, αποκτούν εξώγαμο τέκνο, παντρεύονται με πολιτικό "γάμο" και μετά παντρεύονται και με θρησκευτικό τελώντας την ίδια μέρα και τη βάπτιση του εξώγαμου τέκνου τους που στο προσκλητήριο καλεί τους συγγενείς και φίλους στο γάμο του μπαμπά και της μαμάς του!

Ανώνυμος είπε...

Αφού ανέχονται οι "Ποιμένες" της Εκκλησίας μας τη γελοιοποίηση των μυστηρίων με την ταυτόχρονη τέλεση γάμου και βάπτισης του παιδιού θα δούμε κι άλλα χειρότερα στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

http://www.pentapostagma.gr/2014/03/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD.html
Αγιορείτης ιερομόναχος ξεμπροστιάζει την άφωνη εκκλησιαστική διοίκηση!

Ανώνυμος είπε...

είναι ψευδής η στατιστική αυτή, διότι όσοι κάνουν πολιτικό αργότερα κάνουν και θρησκευτικό και φυσικά βαπτίζουν και τα παιδιά τους. Γνωρίζω πάμπολλες περιπτώσεις συγγενών, γνωστών μου κ.α.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)