24/3/14

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ‘‘Ούτε παρελάσεις, ούτε θρησκευτικά, θέλουμε σχολεία δημοκρατικά!’’

"Το εμβληματικό σύνθημα στην πλατεία Συντάγματος στη μαθητική παρέλαση τον Οκτώβρη του 2006, ‘‘oύτε παρελάσεις, ούτε θρησκευτικά, θέλουμε σχολεία δημοκρατικά!’’ περιγράφει το σχολείο των πραγματικών κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων", αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο υποψηφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Και συμπληρώνει μέσα από ένα παραλήρημα "δημοκρατίας και εκσυγχρονισμού": "Η εξουσία έχει πάντοτε τρόπο να αλλάζει το νόημα των γεγονότων και των λέξεων: Ο πιο διαδεδομένος – θεσμοθετημένος εθνικός μύθος για το ’21 είναι η δήθεν κήρυξή της από τον Π.Π. Γερμανό στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα,
αν και ο ίδιος γράφει στα ‘‘Απομνημονεύματά’’ του πως βρισκόταν στα Νεζερά της Αχαΐας! Εξάλλου, πώς να ευλογούσε μια εξέγερση, που είχε ανάψει ‘’ο απατεών και εξωλέστατος Παπαφλέσσας’’ και απέκρουαν οι «πεφοβισμένοι» πρόκριτοι;".
Ποιος είναι ο Τρ. Μηταφίδης; Γνωστός για το μένος του εναντίον του χριστανικού μαθήματος των Θρησκευτικών. Καλεσμένος όμως επίσημος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά". Για όσους ξεχνούν εύκολα δείτε παλαιότερες αναρτήσεις μας:

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Το δημόσιο σχολείο οφείλει να είναι ουδετερόθρησκο

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο παρά εθνομηδενιστικές ανοησίες θα εξέρχονταν απ το στόμα του κου Μηταφίδη;

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε εφιάλτες, νεογενίτσαρους, νενέκους,γραικύλους και προσκυνημένους!

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι ο κ.Μηταφίδης να παραδειγματισθεί θετικά απ τις περιπτώσεις των κυρίων Ζουράρι και Καραμπελιά, που έπαυσαν από χρόνια να διατελούν δέσμιοι παραδοσιακών αριστερών αγκυλώσεων, διαστρεβλωτικών της ιστορικής πραγματικότητας και προαγουσών τον εθνο-αποδομητισμό, του οποίου φορέας είναι ο ίδιος και το κόμμα στο οποίο ανήκει.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τριαντάφυλλε, γέρασες και μυαλό δεν έβαλες.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ή ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ!
ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
ΕΔΩ ΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βγάζουν σπυράκια οι επίγονοι του Γιάνη(sic) Koρδάτου για την 25 Μαρτίου και την σύνδεσης της Εκκλησίας με το Έθνος. Ούτε μία ψήφος στον συγκεκριμένο στις εκλογιές.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)