4/7/14

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΘ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΘ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Την Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014, ο κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος του νέου ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, Γενικός Γραμματέας και ο κ. Ιωάννης Μπεϊνάς, Μέλος συναντήθηκαν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου στο Γραφείο του Υπουργού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο κ. Υπουργός συνεχάρη το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για την ανάληψη των καθηκόντων του και το ΔΣ ευχήθηκε αντίστοιχα στον Υπουργό μία επιτυχή, γόνιμη και δημιουργική θητεία στο Υπουργείο του.
Στη συνέχεια, αφού άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα θέματα που αντιμετωπίζει η ΠΕΘ καθώς και τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις της προς την Πολιτεία, υπογράμμισε με έμφαση το σπουδαίο ρόλο που έχει σήμερα στην πολύπλευρη παιδεία των νέων μας το ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια και παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης μία γόνιμη συζήτηση ως προς την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και την ανάγκη να στηριχτεί ο χριστιανικός χαρακτήρας της θρησκευτικής και της ευρύτερης αγωγής στη χώρα μας κατά την αναθεώρηση αυτή.
Τέλος, το ΔΣ της ΠΕΘ ευχαρίστησε τον Υπουργό τόσο για τη συνάντηση και την συναντίληψή του όσο και για τη διάθεσή του να συμβάλει στη διευθέτηση των προβλημάτων που αφορούν στην κατά το Σύνταγμα ανάπτυξη της θρησκευτικής συνειδήσεως  των μαθητών της χώρας.
Το ΔΣ της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)