10/7/14

Σε «φονταμενταλιστικά θρησκευτικά blogs» αναφέρθηκε ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Μιλτιάδης Κωνσταντίνου

Ο καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου αναδείχθηκε νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ο καθηγητής που είναι Αντιπρόεδρος του ΚΑΙΡΟΥ έκανε αμέσως μετά την εκλογή του δηλώσεις στο amen.gr τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κάποιες προσπάθειες διασυρμού του κύρους της Σχολής μας που επιχειρήθηκε πρόσφατα από ορισμένα φονταμενταλιστικά θρησκευτικά blogs καθιστούν περισσότερο από απαραίτητη τη συνεργασία και συστράτευση όλων των μελών της Σχολής…». Εάν μας συγκαταλέγει σε αυτά τα «φονταμενταλιστικά θρησκευτικά blogs» η δήλωση του νέου Κοσμήτορα αποτελεί ύψιστη τιμή για μας. Δεν γνωρίζουμε εάν ενοχλήθηκε μόνο από την δημοσιοποίηση των ονομάτων των καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας που υπερψήφισαν την ίδρυση Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας
ή και από τη γενικότερη κριτική που ασκούν τα ιστολόγια –και το δικό μας- σε οικουμενιστικές αντιλήψεις, πρακτικές και απόψεις καθηγητών της Θεολογικής Σχολής. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί για τον κ. Κωνσταντίνου μεγάλη επιτυχία και για τη πλειονοψηφία των μελών ΔΕΠ που τον ψήφισαν πραγματική κατάντια το γεγονός ότι εκείνος έλαβε πολύ περισσότερες ψήφους από την πρόταση για ίδρυση Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών, την οποία είχε μάλιστα καταψηφίσει το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Είναι σαφές ότι πολλοί καθηγητές που καταψήφισαν την πρόταση ίδρυσης της Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών υπερψήφισαν τώρα για Κοσμήτορα τον κ. Κωνσταντίνου, καταψηφίζοντας τον κ. Σιάσο που πρωτοστατεί στον αγώνα για να μη ιδρυθεί η Κατεύθυνση αυτή εντός της Θεολογικής Σχολής.
Είναι πλέον γνωστή εδώ και καιρό η κατηφορική πορεία που ακολουθεί η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης – με λαμπρές εξαιρέσεις μελών της που αντιστέκονται σε πείσμα της πλειονότητας. Η ψήφος πολλών καθηγητών, όχι μόνο για την εκλογή Κοσμήτορα ή την ίδρυση Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών αλλά και για πλείστα άλλα θέματα είναι ψήφος φόβου, συμφέροντος και με το βλέμμα στραμμένο στην μελλοντική πανεπιστημιακή και άλλη προσωπική εξέλιξη και ανέλιξη σε αξιώματα. Όλα αυτά όμως, αργά ή γρήγορα θα παρέλθουν. Και μετά ταύτα Κρίσις. Όχι πλέον κρίση πανεπιστημιακών για την κατάληψη αξιωμάτων. Αλλά κρίσις υπό του μόνου δικαίου Κριτού…


H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Αποτελέσματα Κοσμητορικών Εκλογών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Η εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής οδήγησε στην ανάδειξη του κου Μιλτιάδη Κωνσταντίνου ως νέου Κοσμήτορα.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων ανέρχεται σε εβδομήντα δύο.

Ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται σε εβδομήντα.

Ο αριθμός του συνόλου των ψήφων ανέρχεται σε 66 και 4 λευκά.

Ο υποψήφιος κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας έλαβε 48 ψήφους, ήτοι ποσοστό 66,66% των εκλεκτόρων.

Ο υποψήφιος κ. Λάμπρος Σιάσος, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας έλαβε 18 ψήφους, ήτοι ποσοστό 25% των εκλεκτόρων.

Κατόπιν τούτων η Τριμελής Επιτροπή διαπιστώνει ότι ο υποψήφιος κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των εκλεκτόρων όπως ορίζει το άρθρο 9 του ν. 4009/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 10 άρθρου 44 Α Ν.4115/2013, και αποφασίζει:

-Να ανακηρύξει, ως Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.

-Να προβεί στην άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σημερινής ψηφοφορίας στο Συμβούλιο και τη Σύγκλητο του Α.Π.Θ. και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

-Να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Τριμελής Επιτροπή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

θέλουμε ονόματα...

Ανώνυμος είπε...

Το κύρος της κατ όνομα, πλέον, θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ υποσκάπτουν και καταρρακώνουν κάποιοι προφέσσορες που κατέχουν ηγετικό ρόλο σε κάποιους διασπαστικούς, στο χώρο του θεολογικού κόσμου, αντισυλλόγους, που δίνουν ''περισπούδαστες'' διαλέξεις σε ροταριανούς ομίλους, που συμπροσευχονται, καταπατώντας τους θείους και ιερούς κανόνες, με αιρετικούς στον παπικό ''ναό'' της οδού Φράγκων στη Θεσσαλονίκη, που ψηφίζουν υπέρ της ιδρύσεως τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, που το ένα, που το άλλο...! Ας αφήσουν λοιπόν τις περί ''φονταμενταλισμού'' politically correct σοφιστείες τους και ας κοιτάξουν το μανδύα τους που είναι διάτρητος! Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πάγια τακτική τακτική κε Νάνη οι ένοχοι να προσπαθούν να αποσεισουν Τις ευθύνες τους απαξιώνοντας όσους διαφωνούν με μειωτικους χαρακτηρισμους!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο 8:23 ΜΜ !
ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνω ότι ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά και ήταν μυστική και γι' αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ψήφισε ο καθένας ονομαστικά. Όμως πόσο μυστική ήταν; δεν ξέρει κανείς, όταν ψηφίζουν μέσα από υπολογιστή με συγκεκριμένο IP, πάνω σε φόρμα που αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον ψηφοφόρο και υποτίθεται ότι η ψήφος κρυπτογραφείται, πριν σταλεί στην ηλεκτρονική ψηφοδόχο. στη συνέχεια οι ψηφοφόροι λαμβάνουν ηλεκτρονικά αποδεικτικό ότι ψήφισαν.
Ωραία πράγματα, με επίχρισμα δημοκρατίας και πρακτικές τεχνοφασισμού...
Στην ψηφοφορία για εκλογή κοσμήτορα συμμετείχαν τα μέλη και των δύο τμημάτων, δηλ. του τμήματος θεολογίας (το οποίο το μάρτιο ψήφισε την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο εσωτερικό του τμήματος) και του τμήματος ποιμαντικής, που εγγράφως αργότερα παρέστησε ότι αντιτίθεται σε αυτό που θα συμβεί εντός της σχολής, αλλά στην εκλογή κοσμήτορος έπαιξε τα ρέστα του! Εκλέχτηκε ο υπέρμαχος της μουσουλμανικής κατεύθυνσης.
Να τον χαιρόμαστε όπως και τους ψηφοφόρους του. άξιοι μαθητές των δασκάλων τους.
Καληνύχτα Θεολογική...

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα Θολογική...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ακούστηκε ούτε μια δήλωση από δεσπότη, σχετικά με την εκλογή του νέου κοσμήτορα. Τί να υποθέσουμε; Ότι η χαρά τους είναι ... ανέκφραστη;
Με τόσους προβατόσχημους λύκους τριγύρω μας, σε θεολογικές σχολές και σε μητροπόλεις, είναι μέγα θαύμα το πώς κατορθώνουμε και επιζούμε, ακόμα, ως λαός...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)