6/11/14

Συμπόσιο για τον Αββά Ισαάκ το Σύρο από τη Μητρόπολη Κορίνθου

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου σας προσκαλεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ώρα 6:00 μ.μ, στην «Κροκίδειο Αίθουσα» (δίπλα στην παλαιά Ιερατική), να συμμετάσχετε στο αφιερωματικό στον Αββά Ισαάκ τον Σύρο πνευματικό συμπόσιο, στο οποίο θα παρουσιαστεί το μνημειώδες έργο της κριτικής εκδόσεως των Ασκητικών του Λόγων, το οποίο ανέλαβε υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και έφερε εις πέρας με υποδειγματικό τρόπο, χειριζόμενος μεγάλο αριθμό χειρογράφων και σημαντικό όγκο πληροφοριών, ο πολύγλωσσος Βέλγος Φιλόλογος και «εξ αγχιστείας» Κορίνθιος κ. Μάρκελλος Πιράρ.
Για την πρώτη αυτή Ελληνική κριτική έκδοση ενός από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ανθρωπότητας και για τον συγγραφέα Αββά Ισαάκ το Σύρο (7ος αιώνας)
θα συζητήσουν με το ακροατήριο ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσ. Αρχιμ. κ. Βασίλειος (Γοντικάκης), ο θεολόγος και εκδότης κ. Δημήτριος Μαυρόπουλος και ο ίδιος ο κ. Μάρκελλος Πιράρ.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σημ. ιστολογίου: Σε χωριστό ιστολόγιο εδώ και χρόνια έχουμε αναρτήσει Άπαντες τους Ασκητικούς Λόγους του Αββά Ισαάκ του Σύρου. Δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)