27/1/15

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Προσκαλούμε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να γίνει Χριστιανός

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ!
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Προεκλογικά κρατήσαμε σιγήν ιχθύος. Για να μη βρεθούμε σε πειρασμό, παίρνοντας θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, βρεθήκαμε μακρυά από την έδρα μας! Τώρα όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της γνώμης είναι αναφαίρετο και κυρίως αναπαλλοτρίωτο!
Κρίνοντας τα εκλογικά αποτελέσματα θα διατυπώσουμε ελεύθερα την ταπεινή μας γνώμη!
Η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει τήν χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται! Αποχριστιανίζεται, δηλ. σταδιακά μεν,  αλλά μεθοδικά και με σταθερά βήματα απομα- κρύνεται από τόν δρόμο του αληθινού Θεού! Αρνείται τον χριστιανικόν της χαρακτήρα, αποβάλλει τήν χριστιανικήν της ταυτότητα, αποκόπτει τον εαυτόν της από  τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του Κόσμου και προβάλλει πλεόν σαν μια Χώρα της αθεΐας! Ναί, σιγά-σιγά οδηγείται πλέον στα μονοπάτια που οδηγούν στο άθεο Κράτος, ή έστω σε ένα θρησκευτικά αχρωμάτιστο Κράτος! Όλα αυτά συμ βαίνουν δυστυχώς, δυστυχέστατα, με την ψήφο και την συγκατάθεση του Ελληνικού Λαού! Απόδειξη; Το αποτέλεσμα των χθεσινών Βουλευτικών εκλογών. Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλ. ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την"συντροφό του", όπως έλεγαν χθές τα ΜΜΕ, καί όχι με τήν "σύζυγό του", δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθή θρησκευτικός γάμος, β) δέν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος! Επομένως μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της!
 1. Το πρώτο και μεγάλο βήμα πρός τήν κατεύθυνση αυτή συνετελέσθη από τον Εβραϊκής καταγωγής και προελεύσεως τέως Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Είναι ο άνθρωπος, που αφαίρεσε την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική μας ταυτότητα!
2. Το δεύτερο μεγάλο βήμα πρός την κατεύθυνση της αποβολής του χριστιανικού χαρακτήρα της Χώρας μας συνετελέσθη με την καταπάτηση  των κανόνων της Χριστιανικής Ηθικής! Το βήμα αυτό έγινε από τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου! Είχε μεταβή στο Λονδίνο για την προστασία της υγείας του. Εκεί όμως δεν τον συνώδευσε η σύζυγός του κα Μαργαρίτα, δηλ. η νόμιμη Γυναίκα του, αλλά η ερωμένη του Δήμητρα! Από την Μαργαρίτα μέχρι τότε δεν είχε πάρει διαζύγιο! Μετέβη, λοιπόν, στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τήν Δήμητρα, τήν παλλακίδα και ερωτική του σύντροφο! Όταν λοιπόν, επέστρεψε στην Ελλάδα, κατερχόμενος την κλίμακα του αεροσκάφους,εντελώς ανερυθρίαστα εκάλεσε την ερωμένη του να "φανερωθή", δηλ. νά εξέλθη μαζί του! Όσοι ενθυμούνται, ο ερωτύλος Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ευρι σκόμενος στη μέση της σκάλας, εγύρισε πρός την πόρτα του αεροσκάφους και τότε με ένα προκλητικό νεύμα και με τήν πρόσκληση "έλα", προσκάλεσε την ερωμένη του Δήμητρα να κατέβη μαζί του την κλίμακα του αεροσκάφους, όλα δε αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια μυριάδων Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούσαν την σκηνή από τούς δέκτες της τηλεοράσεως. Με τον τρόπο αυτό η Χριστιανική Ηθική πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων! Εντελώς αδιάντροπα καταπατή- θηκε η Χριστιανική Ηθική!
3. Το τρίτο μεγάλο βήμα για το γκρέμισμα της χριστιανικής Ελλάδος συμπληρώνεται σήμερα με την προκλητική προβολή της αθεΐας! Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο!  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλη κάποια επιφύληξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθ- υπουργού! Διερωτώμεθα, εάν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα αυτό, καθ΄όσον τό Σύνταγμα  της Ελλάδος στο άρθρο 13 παράγραφ. 5 διαλαμβάνει τά εξής: "Ουδείς όρκος επιβάλλεται άνευ νόμου ορίζοντος και τον τύπον αυτού". Ερωτάμε δημοσίως: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει Νόμος ο οποίος επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να δίδει πολιτικό Όρκο;
Εν πάση περιπτώσει εμείς ταπεινά φρονούμε, ότι με τον τρόπο αυτό η έως χθές χριστιανική Ελλάδα, η οποία δια μέσο των αιώνων δοξάσθηκε με την ανάπτυξη του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, σήμερα στο προσκήνιο της ιστορίας προβάλλει σαν μια Χώρα Αθέων! Κάποτε οι πρόγονοί μας αγωνίζονταν "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"! Σήμερα οι Έλληνες επώλησαν τήν πίστη τους "για ένα κομμάτι ψωμί"!  Σε παλαιότερες εποχές οι Έλληνες, καλώς ή κακώς,εφώναζαν "ψωμί καί εληά καί Κώτσο Βασιληά!" Σήμερα παραδόξως φωνάζουν "ψωμί καί εληά καί Τσίπρα Βασιληά!"
    Το έγκλημα της αποχριστιανοποιήσεως της Ορθοδόξου Ελλάδος συμπληρώνεται από την σύμπραξη και την συμμετοχή του Κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με ένα δεδηλωμένα άθεο Πρωθυπουργό! Ο έως χθές αγωνιστής και ιδεολόγος πολιτικός Αρχηγός κ. Πάνος Καμμένος έκαψε πιά κάθε αγαθή διάθεση, που είχαμε για το πρόσωπό του στην καρδιά μας. Καθίσταται συνεργός στην απο-χριστιάνιση της χριστιανικής Ελλάδος.
    **********************************
    4.  Το τέταρτο και τελευταίο βήμα θά είναι η τροποποίηση του Συντάγματος της Ελλάδος, οπότε θα αλλάξει οριστικά ο θρησκευτικός προσανατολισμός της Ελλάδος. Σήμερα και έως τώρα από της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους το Σύνταγμα της Ελλάδος αρχίζει μέ τήν επίκληση: "Εις τό όνομα της Αγίας καί ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος".  Το 3ο άρθρο διαλαμβάνει τά εξής:"Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας". Το άρθρο 16 ορίζει, ότι η Παιδεία "σκοπόν έχει ...την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως" των Ελλήνων. Πολύ σύντομα όλα αυτά θα τα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων! Τα νέα ήθη, τα οποία όχι απλώς προβάλλονται, αλλά και επιβάλλονται ήδη με περισσήν θρασύτητα, θα καταστρέψουν τήν Ελληνο- χριστιανική Ταυτότητα της Χώρας μας! 
     ________Αυτή, λοιπόν, είναι η ταπεινή μας γνώμη. Δεν προφητεύουμε! Απλώς στοχαζόμεθα! Στοχαζόμεθα, όπως και κάποιοι άλλοι, που δεν διστάζουν να εκφρασθούν με παρρησία. Επί παραδείγματι η εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος" στο φ. της 16ης Ιανουαρίου έγραψε τα εξής: "Οι πρώτοι, δηλ. οι εκκλησιομάχοι, προεχώρησαν εις πολλάς παρεμβάσεις (Τέμενος, αναγνώρισης όλων των αιρέσεων και των παραθρησκειών, τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, διαθρησκειακόν μάθημα των Θρησκευτικών (πιλοτικώς), σύμφωνον ελευθέρας συμβιώσεως κ.λ.π.), ενώ οι δεύτεροι δηλαδή οι Άθεοι της Αριστεράς, θα ολοκληρώσουν (ενδεχομένως) ότι δεν έπραξαν αι κεντροδεξιαί και κεντροαριστεραί κυβερνήσεις (αποκαθήλωσις ιερών εικόνων από τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία, κατάργησις προσευχής εις τα σχολεία, κατάργησις μισθοδοσίας του ιερού κλήρου, ενοριακός φόρος δια τα λειτουργικά έξοδα των εκκλησιών, συρρίκνωσις του αριθμού των Μητροπόλεων, σύμφωνον ελευθέρας συμβιώσεως δια ομοφυλοφίλους κ.λ.π.).Από τη θέση αυτή καλούμε τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα να αναλογισθή, ότι οι Έλληνες εξ ορισμού είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι, αυτό δε ήταν και είναι και το υπεροχικό στοιχείο της φυλής μας! Ας μη πολεμήσει την  Χριστιανική Πίστη! Ας προστεθή και Αυτός στα Μέλη της!  Τον προσκαλούμε να γίνει χριστιανός!
    ____________Επισφραγίζοντας το σημείωμα μας, σας παραθέτουμε ένα στοχαστικό σημείωμα από τήν Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης. Το γράφει ο Διευθυντής της κ. Αντώνιος Διαματάρης και ημείς το προσυπογράφουμε.
    _________
     Αίγιον, 26 Ιανουαρίου 2015
    + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

    2 σχόλια:

    π. Geras Imos είπε...

    Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, αλλά ότι οι Έλληνες είναι χριστιανοί "παραδοσιακά" όπως γράφουν δεκάδες σχετικά κείμενα όπως και το παραπάνω... Αν ήμασταν "συνειδητά" χριστιανοί δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα ούτε οι Καραμανλήδες, ούτε οι Παπανδρέου αλλά ούτε και ο Τσίπρας. Ας βάλουμε ένα τέλος στην υποκριτική κρυφοδεξία λογική που ταλανίζει την Εκκλησία...

    Ανώνυμος είπε...

    Ο ΝΕΟΤΑΞΙΥΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΞΕΛ ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

    Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)