11/2/15

Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΤΑΜΙ για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια (;)

Νίκος Παρασκευόπουλος
Υπουργός Δικαιοσύνης
Ως γνωστόν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στηρίζεται πρωτίστως στην κοινή αντίληψη των δύο κομμάτων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τρόπο αντιμνημονιακό. Ωστόσο μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχουν πολλές διαφορές που αφορούν κυρίως σε πνευματικά και εθνικά ζητήματα. Για αυτά ο Πάνος Καμμένος έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει ότι αποτελούν «κόκκινες γραμμές» και ότι οι βουλευτές του δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν νομοσχέδια για τα ζητήματα αυτά που θα είναι αντίθετα με τις αρχές τους. Παρά την ξεκάθαρη όμως αυτή δήλωση του Πάνου Καμμένου Υπουργοί της κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις προανήγγειλαν με άνεση ότι πρόκειται να φέρουν προς ψήφιση νομοσχέδια με περιεχόμενο αντιεκκλησιαστικό.

Πρώτο σημαντικό παράδειγμα η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα υπάρξει επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Για την υπερψήφιση του όμως δεν επαρκούν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι απρόθυμοι να ψηφίσουν τέτοιο νόμο.
Για τα ζητήματα αυτά όμως η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βρει αλλού τις απαραίτητες ψήφους. Πρόθυμοι για υπερψήφιση τέτοιων μέτρων είναι οι βουλευτές από το ΠΟΤΑΜΙ (και ίσως όχι μόνο). Χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙού Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο Σύμφωνο συμβίωσης και τόνισε: «Από στελέχη των ΑΝΕΛ έχουμε ακούσει βέβαια και πολλά ομοφοβικά συνθήματα. Όπως και αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας. Μιλούν με εχθρότητα και για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Πρόκειται για την ουσία του εθνολαϊκισμού – φόβος για οτιδήποτε διαφορετικό Και τι μπορεί να κάνει η Βουλή, θα μου πείτε; Μπορεί! Ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά, δικαιώματα στο διαφορετικό και σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν κοστίζουν τίποτα. Ευρώπη άλλωστε δεν είναι μόνο το ευρώ. Είναι μια δύσκολη πορεία προς μία ανοιχτή κοινωνία».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙΟΣΥΜΜΑΧΙΑ!
ΚΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύει ο Καμμένος.Ωστόσο μια απόφαση σαν και αυτή είναι αντισυνταγματική ,όσοι βουλευτές και να την ψηφίσουν!

Ανώνυμος είπε...

φυσικα γιαυτο θελουν να καταργησουν το συνταγμα

Ανώνυμος είπε...

Τα νεοταξικά σχέδια θα περάσουν μέσω "Ποταμιού" δυστυχώς.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)