10/2/15

Εκδήλωση Θεολόγων Παραρτήματος ν. Λάρισας της ΠΕΘ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους Θεολόγων η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Παράρτημα Ν. Λάρισας) στο παρεκκλήσιο του αγίου Αντωνίου.
Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Αιμιλιανό Καζαντζίδη, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς  με θέμα: «Μ. Τεσσαρακοστή· Η πρόσκληση της Εκκλησίας για πνευματικό πρωταθλητισμό». Τονίστηκε ότι όλοι οι χριστιανοί, μικροί και μεγάλοι, είναι αθλητές και καλούνται να εισέλθουν στο στάδιο των αρετών με αγωνιστική διάθεση οπλισμένοι με τα πνευματικά όπλα, όπως είναι η ταπεινοφροσύνη, η μετάνοια, η συγχωρητικότητα, η ελεημοσύνη, η εγκράτεια, η νηστεία, η προσευχή.

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η νέα Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων κ. Φωτεινή Σταλίκα, η οποία δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του μαθήματος και ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το έργο των εκπαιδευτικών.
Τέλος έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας κ. Αθαν. Μαργαριτόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο παράρτημα της Λάρισας που έχει τόσο εκλεκτούς και σημαντικούς θεολόγους που στηρίζουν την ορθόδοξη πίστη.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)