3/5/15

«Όχι» Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην αποκαθήλωση θρησκευτικών εικόνων από τα σχολεία


Κατηγορηματικά αντίθετος στην αποκαθήλωση των θρησκευτικών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την «προοδευτική» αυτή αντίληψη, η οποία παλιότερα υπαγόρευσε να κατέβουν και οι εικόνες με τους ήρωες του '21.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που χοροστάτησε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου για τον πολιούχο και προστάτη του Αργους, Όσιο Πέτρο, στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των εικόνων με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε ότι «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο. Που βρισκόμαστε; και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι».
Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε πως χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας και επισήμανε: «Οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα».
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ερωτηθείς για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την πρότασή του, για αξιοποίηση της περιουσίας που έχει η εκκλησία με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες. Επισήμανε πως σε καμία περίπτωση η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα πουληθεί, ούτε θα δοθεί σε πρόσωπα και φορείς.
in.gr - Bίντεο: news247.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε κάτι παράξενα πράγματα
Ο αρχιεπίσκοπος που τόσα χρόνια σιωπούσε,
που μιλούσε μόνον για τον ρατσισμό μια φορά στα 5 χρόνια
που ήθελε η εκκλησία να περιορίζεται στα συσσίτια και στις συναυλίες εντός του ναού του Αγίου Παντελεήμονα

τώρα ξαφνικά μίλησε!!!

Και ενώ δεν έχει μιλήσει ΚΑΝΕΙΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβουν οι εικόνες από τα σχολεία, ξαφνικά θέτει ο ίδιος τέτοιο θέμα.
Θέλει να ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια στους "αθέους"; Τον έβαλαν να το κάνει;;;

Ή θέλει μέσω της πρόκλησης που ο ίδιος δημιουργεί, να πετύχει τελικά το 2ο θέμα που θίγει: την εκκλησιαστική περιουσία;;;
Και για να μην φαίνεται ότι μιλάει μόνον για τους "μετανάστες" και για την περιουσία, προσπάθησε να τραβήξει τα βλέμματα.

Ανώνυμος είπε...

Eπι τελους και ενα οχι του Αρχιεπισκοπου σε αντισυνταγματικες αποφασεις

Ανώνυμος είπε...

Πρωτε Αγνωστε
Εχετε διαβασει το Νομοσχεδιο για την εκπαιδευση που τωρα περνα η δοσιλογη κυβερνηση;
Προφανως υπαρχει εκει το θεμα που τοσο λαχταρουν οι κατακτητες,της καθοδου των ιερων εικονων

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8.09,
μην γράφεις ανυπόστατα πράγματα. Καμία αναφορά στις εικόνες δεν υπάρχει στα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας που τώρα συζητούνται και ψηφίζονται.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)