24/9/15

Η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

Στην πρώτη της συνέντευξη "Στο Κόκκινο" η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Η κ. Αναγνωστοπούλου προανήγγειλε αλλαγή του καθεστώτος κρίνοντας ως λανθασμένη την πρόβλεψη της ισχύουσας εγκυκλίου για την αναφορά σε Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα ότι δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Ανέφερε σχετικά η Αναπληρώτρια Υπουργός "Δεν πρέπει να δηλώνει κανείς σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Θα πρέπει να δηλώνει ένας γονιός ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά" χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι "Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε".
Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός αγνοεί τις σχετικές με το θέμα δικαστικές αποφάσεις που είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση και επομένως και για το Υπουργείο Παιδείας. Ερμηνεύει τα πράγματα όπως ίσως θα επιθυμούσε εκείνη να ισχύουν αλλά δεν έχει πλήρη γνώση του ζητήματος που απασχόλησε εκτενώς την εκπαίδευση από το 2008 και εντεύθεν, επιλύθηκε δε οριστικά και αμετάκλητα με δικαστικές αποφάσεις και την ισχύουσα τελευταία εγκύκλιο Λοβέρδου που αποτέλεσε ενσωμάτωση των δικαστικών αποφάσεων σε υπουργική απόφαση. Οποιαδήποτε ανακίνηση του ζητήματος θα φέρει άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε ευθεία σύγκρουση με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Θα πρέπει να δηλώνει ένας γονιός ότι το παιδί δεν θα ήθελε να κάνει Θρησκευτικά». Και γιατί να μην ισχύει αυτό και για τα υπόλοιπα μαθήματα; Κι εγώ δεν ήθελα να διδαχθώ Μαθηματικά, αλλά... τα διδάχθηκα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)